Evenimentul Zilei > Justitie > EXCLUSIV EvZ. Dinu Pescariu, presat să „toarne” în continuare şi după trimiterea în judecată
EXCLUSIV EvZ. Dinu Pescariu, presat să „toarne” în continuare şi după trimiterea în judecată

EXCLUSIV EvZ. Dinu Pescariu, presat să „toarne” în continuare şi după trimiterea în judecată

Principalul denunţător din Dosarul Microsoft, Dinu Pescariu, a declarat la Instanţa supremă că procurorii DNA ar fi făcut presiuni asupra lui să continue seria delaţiunilor.

Pescariu s-a prezentat, ieri, în faţa judecătorilor, alături de Claudiu Florică şi Călin Tatomir pentru a scăpa de sub control judiciar şi de obligaţia de a nu părăsi ţara.

După sedinţa de judecată, care s-a desfăşurat în spatele uşilor închise, Dinu Pescariu a declarat că Dorin Cocoş a formulat un denunţ mincinos împotriva lui.

În mega-dosarul privind achiziţia de licenţe de software, Dinu Pescariu a fost primul care i-a „turnat” pe Dorin Cocoş, Elena Udrea, Vasile Blaga şi Valerian Vreme. Acum, că s-a văzut băgat „între coperţi” la rândul său în urma unor denunţuri, fostul tenisman Dinu Pescariu dă „mingea” în fileu:

„Reporter: Ce părere aveţi despre probele de la dosar?

Pescariu: Alte probe decât declaraţii mincinoase nu există.

Reporter: Declaraţii date de…?

Pescariu: … date de denunţătorul Dorin Cocoş!

Reporter: Aţi mai fost chemat pe la DNA în ultima perioadă?

Pescariu: Slavă Domnului, nu! Am fost suficient de des chemat şi suficient de aiurea chemat.

Reporter: S-au făcut presiuni asupra dumneavoastră să mai denunţaţi?

Pescariu: Evident!

Reporter: De către procurorul de caz?

Pescariu: O să discutăm şi treaba asta la momentul respectiv (n.r. – la procesul pe fond)

Reporter: Şi aţi mai denunţat pe cineva?

Pescariu: Nu. (…)

Reporter: Dacă se va da sentinţa în cazul dumneavoastră şi va fi una nefavorabilă, vă gândiţi la revizuire?

Pescariu: E prematur să mă gândesc la ceva ce, teoretic, nu are cum să se întâmple. Fiindcă vă repet: cred cu tărie că nu se poate face justiţie ţinând cont doar de elucubraţiile unora sau ale altora!”.

Cine pleacă în Grecia

Magistraţii Instanţei supreme au admis definitiv, ieri, cererea formulată de Călin Tatomir, fost director general al Microsoft România, de a părăsi ţara în perioada 10-20 august, pentru a pleca în concediu în insula Thassos,

Grecia, în localitatea Potos. O cerere similară a fost formulată şi de către Dinu Pescariu, care a solicitat încuviinţare să plece zece zile în august la Balcik, în Bulgaria, şi o săptămână în septembrie la Londra, Marea Britanie, însă fostul tenisman nu i-a convins pe magistraţi.

Dinu Pescariu, Claudiu Florică (reprezentanţi ai firmei D.Con.Net AG) şi Călin Tatomir (director al Microsoft România) au fost trimişi în judecată în octombrie 2017 alături de fostul ministru Gabriel Sandu pentru demersurile făcute pe lângă acesta din urmă în vederea reînnoirii frauduloase a contractelor pentru licenţele software.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: