Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv EVZ. Dezvăluiri despre Legiunea DNA. Țintele grupării Portocală. Document incendiar
Exclusiv EVZ. Dezvăluiri despre Legiunea DNA. Țintele grupării Portocală. Document incendiar

Exclusiv EVZ. Dezvăluiri despre Legiunea DNA. Țintele grupării Portocală. Document incendiar

Evz.ro a anunțat, în premieră, detalii din dosarul în care a fost reținut, acum, Mircea Negulescu, celebrul fost procuror DNA Ploiești. Un document incendiar care stă la baza acuzațiilor la adresa lui, prezentat de evz.ro în exclusivitate

Așa cum reiese din informațiile obținute, în ianuarie 2019, de evz.ro, într-o anchetă comună cu Incisiv de Prahova, procurorii Lucian Onea, Mircea Negulescu, Alfred Virgiliu Savu, Giluela Deaconu, Elena Cerasela Răileanu și ofițerii de poliție judiciară Gabriela Florea și Mihai Iuliano Iordache și Nicolae Adrian Chiriță se fac vinovați de constituirea unui grup infracțional organizat.

Din informațiile obținute atunci reiese că, în perioada 2013-2016, prin dosarele facute „de paradeală” sau din simple „fetișuri” au acționat în scopul comiterii infracțiunilor de inducere în eroare a organelor judiciare, cercetare abuziva, represiune nedreapta, fals intelectual și uz de fals, încalcarea drepturilor și libertaților unor persoane, chiar daca acestea erau nevinovate, divulgarea unor secrete de stat, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnatura privata.

Grupul infracțional organizat de la Ploiești a avut mai mult ținte. Astfel, așa cum reiese din documentele obținute de evz.ro, „au fost exercitate presiuni şi constrângeri faţă de persoana vătămată Cosma Vlad Alexandru, cercetat în calitate de inculpat, în scopul de a-l determina să dea declaraţii cu privire la numiţii Ponta Victor Viorel, Ghiţă Sebastian Aurelian, Dragnea Liviu, Savu Daniel, (fost senator PSD – n.r.) Tudose Liviu Mihail (procuror general adjunct la Parchetul Curţii de apel Ploieşti – n.r.), Voloşevici Andrei, Bădescu Iulian (foşti primari PDL şi respectiv PSD ai municipiului Ploieşti – n.r.)”.

Faptele sunt confirmate, în mare măsură, acum, de motivarea deciziei de reținere a lui Mircea Negulescu și a ofițerului de poliție judiciară Mihai Iuliano Iordache.

„În fapt, primul inculpat, în calitate de procuror de caz la DNA – ST Ploiești, cu ajutorul celui de al doilea inculpat, ofițer de poliție judiciară, ar fi procedat la ticluirea modului de sesizare și a întregului material probator administrat în două dosare aflate în instrumentarea DNA – ST Ploiești, cu scopul învinuirii pe nedrept a unor persoane, ar fi dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 4 persoane precum și măsuri neprivative de libertate constând în control judiciar față de 3 persoane, despre care cunoștea că sunt nevinovate, și ar fi determinat judecătorul de drepturi și libertăți să dispună, fără vinovăție, arestarea preventivă a unei persoane în baza materialului  probator plăsmuit”, se a arată în comunicatul Parchetului General.

Totodată, susțin procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, Mircea Negulescu „ar fi determinat 4 persoane, prin corupere, prin constrângere sau prin alte fapte cu efect vădit intimidant, să dea declarații mincinoase în cele două dosare instrumentate, ar fi determinat 3 persoane să formuleze, ca urmare a constrângerii exercitate asupra lor, denunțuri cu privire la existența unor fapte prevăzute de legea penală, cunoscând că acestea sunt nereale”.

Totodată, precizează anchetatorii, fostul procuror DNA „ar fi procedat la falsificarea denunțurilor și a declarațiilor acestor persoane prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, precum și la clasificarea denunțurilor ticluite în numele a doi dintre denunțători”.

Toate aceste fapte, mai precizează Parchetul General, „ar fi fost săvârșite în cadrul unui grup infracțional organizat în scopul ticluirii celor două dosare ale DNA – ST Ploiești pentru învinuirea pe nedrept a unor persoane, deși cunoșteau că acestea sunt nevinovate”.

Manevra din dosarul lui Sebastian Ghiță

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE