Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv. Eternul premier din umbră, la ora adevărului! Cum explică decizia sa legată de vaccinare. VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Eternul premier din umbră, la ora adevărului! Cum explică decizia sa legată de vaccinare. VIDEO

Un nume scos în față de fiecare dată când se caută un premier a fost invitatul podcastului EvZ Play de vineri. Față în față cu Dan Andronic și Mirel Curea, Călin Georgescu a explicat de ce este invariabil premierul de serviciu și ce soluții are pentru actuala criză sanitară.

Călin Georgescu (69 de ani) are un CV important: este un expert în dezvoltare durabilă, care a lucrat timp de 17 ani în Sistemul Națiunilor Unite, în domeniul conservării mediului. A fost director executiv al Institutului de dezvoltare globală al Națiunilor Unite (ONU) în perioada 2015-2016. Anterior a fost președinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma.

Georgescu: Prefer să fiu foarte sănătos

Invitatul în studioul EVZ de vineri a dat curs provocării lansate de jurnaliștii Dan Andronic și Mirel Curea și a explicat dacă s-a vaccinat împotriva Covid și care sunt motivele din spatele deciziei sale. „Eu prefer să fiu sănătos, foarte sănătos, așa cum sunt acum”, a explicat expertul în dezvoltare durabilă.

Nu eram potrivit cu Băsescu și cei din spatele lui”

În cadrul aceluiași podcast, Călin Georgescu a vorbit despre ofertele nenumărate care i s-au făcut de-a lungul timpului de a fi premier, inclusiv cea făcută de fostul președinte Traian Băsescu. „Nu pot accepta dogme date de politruci. Aveau nevoie (n.r. – diferitele partide care i-au propus funcția) ca lucrurile să meargă pe agenda lor, eu vreau să fac ce trebuie. Nu eram potrivit cu Băsescu și cei din spatele lui”.

Invitatul a adăugat că totuși, în prezent, discuțiile pe care le are cu diverși politicieni în vederea desemnării sale ca premier al țării au coborât sensibil ca nivel intelectual față de ofertele mai vechi.

Ediția integrală a podcastului poate fi vizionată aici:

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: