Liderii PSD nu sunt impresionați de potența politică a senatoarei Diana Șoșoacă. Au remarcat-o ca fiind o voce pe scena politică, dar nu s-au arătat interesați de a fi colegi de partid cu senatoarea Șoșoacă.
Diana Șoșoacă este așteptată să se înscrie în curând în grupul parlamentar PPU-SL cunoscut și ca “partidul lui Dan Voiculescu”.
Marcel Ciolacu: Nu a existat această discuție, de intrare în PSD
„Nu cred că doamna Șoșoacă poate să strice relațiile PSD cu Internaționala Socialistă. N-am văzut-o că are derapaje. Este o apărătoare a unor drepturi cetățenești, dar nu a existat această discuție. Nu mă pot ante-pronunța. Nici dânsa nu și-a manifestat intenția.”, a declarat astăzi președintele formal al PSD, Marcel Ciolacu, în cadrul unui interviu la DC News referitor la o aderare a Dianei Șoșoacă la social-democrați.
Vasile Dîncu: S-a speculat că Diana Șoșoacă ar avea o legătură cu noi
Senatorul Vasile Dîncu, președintele informal al PSD, a respins printr-o abordare mai elaborată teoria aderării senatoarei Diana Șoșoacă la PSD: “Deocamdată, nu există acest subiect de discuție în PSD. Acest tip de subiecte reprezintă opțiuni de grup, nu individuale. Este foarte bine ceea ce a conceput Marcel Ciolacu, o conducere colectivă, în sensul în care pentru orice decizie, ne consultăm împreună. Ni s-a mai pus de către presă această întrebare, în mai multe rânduri, referitor la o intrare a dnei. senator în PSD. Chiar s-a speculat că senatoarea ar avea o legătură cu noi”, ne-a declarat Vasile Dîncu. Liderul PSD a dat de înțeles că aceste informații privind o posibilă aderare a Dianei Șoșoacă la PSD au fost lansate de lideri ai PNL și USR-PLUS.
Strategul PSD: Nu văd nici o perspectivă în legătură cu senatoarea Șoșoacă la noi in partid
Strategul PSD ne-a explicat de ce nu vede ca oportună pentru partidul său o înscriere a Dianei Șoșoacă în PSD: “Noi suntem într-un proces de rebranduire a partidului. Fără să ne referim la dna. senator Șoșoacă, gândirea noastră este cea de a elimina excesele și personalitățile accentuate care au mesaje mai personalizate. Nu văd nici o perspectivă în legătură cu prezența dnei. senator în PSD. Nu ar fi o soluție simplă, noi nu respingem posibile intenții ale unora care doresc să se înscrie în PSD”, a comentat Vasile Dâncu.
Mihai Tudose: Este o discuție falsă, intrarea ei în PSD. Nu îmbrățișez toate mesajele ei
Nici europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreședinte al PSD, nu a exprimat un apetit pentru aderarea fostului senator AUR la PSD: “Mai întâi trebuie să existe o manifestare de intenție a senatoarei Șoșoacă. Dacă aceasta sau altă persoană dorește să adere la PSD, înscrierea se face la organizația județeană a partidului pe care ar reprezenta-o. Aceasta este cea care decide. Noi respectăm autonomia organizațiilor. Nu există în partid o organizație a PSD-parlamentar care să decidă o înscriere a unui nou membru. Vă spun aceasta pentru că dna. Șoșoacă este senator. Personal, eu nu îmbrățișez toate mesajele ei referitoare la pandemie sau la refuzul de a purta mască în spațiul public. Dar, asta este democrația. De aici până la a activa în PSD...Eu cred că este o discuție falsă pentru că senatoarea Șoșoacă nu s-a manifestat ca atare. Astăzi, dânsa este membru al Partidului Neamul Românesc condus de Ninel Peia”, ne-a declarat vicepreședintele Mihai Tudose.
Diana Șoșoacă este așteptată în PPU-SL, “partidul lui Dan Voiculescu”
Potrivit surselor politice, senatoarea Diana Șoșoacă se va înscrie în curând într-o structură politică. Dar nu la PSD, ci în “partidul lui Dan Voiculescu”.
Așa este cunoscut în Parlament grupul de patru deputați și un senator care au intrat în noul Legislativ pe listele PSD, partid pe care l-au abandonat în ianuarie 2021 constituind o structură independentă, PPU-SL. Partidul Puterii Umaniste Social-Liberală. Este vorba despre deputații Grațiela Gavrilescu, Steluța Cătăniciu, Vlad Popescu, fiul lui Cristian Piedone, primarul sectorului 5, Ana Loredana Predescu și senatorul Laurențiu Mihai. Au fost membri și ai PSD, și ai ALDE.
Cei cinci parlamentari ai PPU-SL caută să atragă deputați și senatori nemulțumiți de la PSD, PNL, USR-PLUS
Cei cinci demisionari din PSD nu îşi pot face însă grup parlamentar pentru că nu au numărul minim necesar de deputaţi sau senatori. Respectiv 10 parlamentari în Camera Deputaților și 7, în Senat. Intenția parlamentarilor lui Dan Voiculescu intrați în Legislativ pe listele PSD este de a reuși să mai atragă în PPU-SL și alți senatori și deputați. Țintele lor predilecte sunt parlamentarii PSD, dar și deputați și senatori nemulțumiți de la PNL și USR-PLUS.
Conform surselor politice, Dan Voiculescu ar fi discutat deja cu ex-senatoarea AUR pentru a o convinge să se încrie în grupul parlamentar PPU-SL.