O spun lideri de sindicat consultați de evz.ro care au participat la o întâlnire cu ușile închise, înainte de izbucnirea scandalului de la sediul MAI, în ziua bilanțului. Astăzi, este zi de foc!

Protestele de stradă și „harababura” din minister nu pot rezolva nimic, în condițiile în care Guvernul nu poate emite ordonanțe și nu pot fi rezolvate principalele revendicări, fie de natură salarială, fie de natură administrativă, susțin lideri de sindicat din Poliția Română, consultați de evz.ro.

Disputa dintre ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, și Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), a scos, însă, la iveală, care sunt principalele revendicări care vor fi dezbătute joi, la sediul MAI.

Surse din rândul sindicaliștilor din Poliția Română prezenți la întâlnirea de marți dintre polițiști și ministrul Vela, înainte de protestele de stradă care au avut loc miercuri, în ziua bilanțului MAI, au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că discuția pe tema revendicărilor solicitate s-a transformat într-un adevărat scandal.

„Dumitru Coarnă a acaparat discuția și s-a certat cu ministrul Vela, pe care l-a făcut cu ou și cu oțet, că nu știe legea, iar pe chstorul Bogdan Despescu (secretar de stat în MAI n.a.) l-a făcut plagiator”, a dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, președintele Sindicatului Național al Agnților de Poliție, Iulian Surugiu.

La rândul lui, Emil Păscuț, liderul SPR Diamantul a făcut referire la „urletele lui Coarnă” din cadrul discuției de la sediul MAI.

La aceeași discuție din cadrul Grupului de Dialog Social, majoritatea liderilor de sindicat au decis să reia, joi, discuțiile pe tema revendicărilor propuse, pentru a nu afecta șdința de bilanț de miercuri.

Singurul care nu a ținut cont a fost Dumitru Coarnă, care a organizat manifestația din fața sediului MAI.

Principalele revendicări care au stârnit disputa…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE