Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Date care arată cum și cine l-a prădat pe milionarul Nicorescu
Exclusiv. Date care arată cum și cine l-a prădat pe milionarul Nicorescu

Exclusiv. Date care arată cum și cine l-a prădat pe milionarul Nicorescu

Evenimentele petrecute în casa milionarului Dan Nicorescu, în noaptea de luni spre marţi, au fost de natură să trezească îngrijorare în rândul tuturor oamenilor cu bani din România. Oricât de bogat ai fi, oricât de luxos şi păzit ar fi cartierul în care locuieşti, se poate intra aproape fără probleme peste tine în casă şi poţi fi jefuit ca la drumul mare.

Foarte pe scurt, poveste este aşa: marţi, în jurul prânzului, o prietenă a lui Dan Nicorescu a venit la el acasă. L-a găsit legat cu cătuşe la mâini, întins pe jos, în una dintre camerele casei somptuoase pe care o are în zona de Nord a Capitalei. A fost anunţată poliţia. S-a constatat, la prima evaluare, că dispărusera bani, obiecte de valoare şi un ceas preţios.

Deşi cartierul este înţesat de camere de supraveghere şi poliţia a luat deja imaginile de pe ele, deşi casa se află în apropierea Ambasadei Chinei, care este şi ea foarte bine păzită,  hoţii, sau mai bine zis tâlharii, vor fi destul de greu de prins.

Dan Nicorescu, ţintă perfectă pentru tâlhari

Dan Nicorescu îşi dorea să se afle în fruntea lumii mondene de la noi. Nu se afișa să-şi etaleze bogăţia în faţa nimănui. De regulă, paginile publicaţiilor mondene erau pline de întâmplări în care el se afla în prim-plan. Multe domnişoare frumoase fuseseră văzute şi fotografiate la braţul lui, sau discutând tandru pe una dintre terasele de fiţe din Herăstrău, în apropierea casei lui. Era binecunoscută şi pasiunea pentru maşini de lux a lui Nicorescu, maşini pe care le ţinea în curtea casei, ca la salonul auto.

Pe de altă parte, victima tâlhăriei de luni noaptea nu era un naiv. Cei care i-au vizitat casa spun că aceasta era complet digitalizată şi că era înţesată de camere de supraveghere.

Şi totuşi, evenimentele s-au petrecut. Dan Nicorescu a fost prădat chiar în interiorul casei digitalizate din cartierul de lux, iar infractorii s-au făcut nevăzuţi cu o pradă ce este estimată, la o primă evaluare, la mai mult de o jumătate de milion de euro. Şi, pentru că a venit vorba de naivitatea victimei, o privire în trecutul său mai îndepărtat ni-l arată ca pe un om de afaceri care numai naiv nu se putea numi. Un om care nu avea încredere în nimeni.

După părerea noastră, două sunt elementele importante ale acestui eveniment care ar trebui luate în calcul în investigaţie: cătuşele şi faptul că Nicorescu a fost legat cu ele şi lovit.

Cătuşele

Surse care au dorit să-şi păstreze confidenţialitatea ne-au dat detalii din trecutul mai îndepărtat al milionarului. Trecut în care găsim şi cătuşe. Despre acele fapte putem vorbi acum, pentru că s-au prescris.

Primii bani, multimilionarul i-a făcut din comerţul cu turcisme, în anii 90. Aici apar cătuşele. Nicorescu dădea banii ca să-i fie adusă marfa din Turcia, după care pe reprezentantul cărăuşului îl lega cu o pereche de cătuşe de el. Stăteau aşa împreună până sosea marfa. Erau vremuri tulburi şi avea dreptate să nu aibă încredere în nimeni.

Ceva mai târziu, Dan Nicorescu, ne-au mărturisit surse, mai spăla din când în când bani. Tot prin intermediul unor turci. Metoda era simplă şi foarte utilizată la vremea aceea. Fictiv, Nicorescu îi vindea turcului marfă în valoare de o sumă oarecare. Din acea sumă trebuia ca turcul să deducă TVA-ul. Numai că acest TVA îi rvenea lui Nicorescu. Ca să fie sigur că partenerul căruia îi vânduse fictiv marfa nu fuge cu banii, omul de afaceri se lega, la fel, cu o cătuşă de el. Asta până ce îi veneau banii din TVA, din care un procent de 3 la sută revenea celui încătuşat. Dar vremurile acelea au trecut de mult.

Prezenţa cătuşelor acum, ar putea duce cu gândul la o răzbunare a celor care au fost, în urmă cu ani, forţaţi în acest fel să-şi ţină promisiunile. Destul de puţin probabil. Turcii aceea erau nişte bişniţari mărunţi, care nu ar fi riscat o asemenea lovitură.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: