Evenimentul ZileiEVZ PlayExclusiv. Crăciunul furat de curcubeu? Gulerele albe de la Bruxelles au pus gând rău Nașterii Domnului. Terheș: Documentul e pe bune. VIDEO

Exclusiv. Crăciunul furat de curcubeu? Gulerele albe de la Bruxelles au pus gând rău Nașterii Domnului. Terheș: Documentul e pe bune. VIDEO

VIDEO
Corectitudinea politică a devenit literă de lege. Un document intern elaborat de Comisia Europeană, lansat în discuție în circuit închis, consideră Crăciunul o sărbătoare neincluzivă, numele Maria și Ion fiind și ele vizate. Într-o ediție explozivă a podcastului EVZ Play, Robert Turcescu și invitații săi au discutat despre un moment de cumpănă al Europei.

Motivul cenzurii practicate de la nivelul Uniunii Europene? Ar putea fi „ofensatoare” pentru necreștini. Podcastul de luni găzduit în studioul EVZ a pornit de la o declarație video a poetei Ana Blandiana, care a criticat campania corectitudinii politice instrumentate de la Bruxelles. Corectitudinea politică tinde acum spre cenzură interioară, a avertizat scriitoarea.

Vom avea sărbători de iarnă neofensatoare în locul Crăciunului?

În numele corectitudinii politice sunt recomandate expresii precum „sărbătorile de iarnă” ( în locul sărbătorii Crăciunului), iar exprimările gen „doamnelor şi domnilor” trebuie înlocuite cu un mult mai generic „stimaţi colegi”. Noul atac asupra reperelor lumii creştine a fost criticat dur de prelaţi ortodocşi şi catolici, de reprezentanţii partidelor conservatoare europene şi a stârnit indignare în lumea creştină.

Terheș: Cuvintele trebuie să fie incluzive. Uitați-vă la ostentația lor, la disprețul lor

Europarlamentul Cristian Terheș a făcut mai multe precizări despre acțiunea care se pregătește la Bruxelles. În primul rând este vorba de o dezbatere în circuit închis al controversatului document. Documentul e pe bune, n-a fost scurs din Uniunea Europeană. Nu a fost fake news, cum au spus neomarxiștii de la USR. E un document intern elaborat pentru funcționarii Comisiei Europene ca să-și cenzureze propriul limbaj astfel încât cuvintele să fie incluzive. Să nu se mai folosească domni și doamne, să se folosească stimați colegi. Uitați-vă la ostentația lor, la disprețul lor”.

Lovitură grea pentru Ungaria
Gaypride

Fecioara Maria a devenit Femeia cu barbă

Politicianul român a invocat și un exemplu elocvent, cel al ambasadorului LGBT, care a pozat recent în icoana Fecioarei Maria, cu pruncul în brațe. Fecioara este Femeia cu barbă.

Se vizează un atac la instituția familiei. E o plăcere perversă de a batjocori pe fondul unei lipse de reacție a comunității creștine. Biserica și familia sunt entități organice, apar pe lume fără intervenția statului, iar acum ele trebuie controlate. Dacă limba de lemn va înlocui limba naturală, organică, urmează să înlocuim familia tradițională cu aceste entități bizare, necreștine”, a avertizat scriitorul și politicianul Mihail Neamțu.

Andronic: Problemele minorității devin norme pentru majoritatea

Jurnalistul Dan Andronic a ridicat problema Uniunea Europeană face experimente pe membrii țărilor UE, inclusiv în ceea ce privește marile sărbătorile tradiționale. S-a mai întâmplat în istorie. Fac tot soiul de teste până când oamenii se obișnuiesc cu ideea, apoi devin norme. E o ideologie de tip neomarxist, astfel că problemele minorității devin norme pentru majoritatea”, a conchis jurnalistul EVZ.

Ediția integrală a emisiunii poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro