Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV Ce ascunde ministrul Bode în cazul de la Arad! Mladin, șeful contrabandiștilor, a plecat de acasă chiar sub ”nasul polițiștilor”
EXCLUSIV Ce ascunde ministrul Bode în cazul de la Arad! Mladin, șeful contrabandiștilor, a plecat de acasă chiar sub ”nasul polițiștilor”

EXCLUSIV Ce ascunde ministrul Bode în cazul de la Arad! Mladin, șeful contrabandiștilor, a plecat de acasă chiar sub ”nasul polițiștilor”

Prezent la Cluj unde a inaugurat o cazarmă a Jandarmeriei, ministrul de Interne, Lucian Bode a evitat să răspundă la întrebările legate de principalul suspect înt cazul lui Cosmin Mladin, care a fugit chiar de sub nasul polițiștilor.

După executarea omului de afaceri Ioan Crișan, care a murit după ce o bombă a explodat în mașina pe care o conducea, s-a spus că asasinatul are strânsă legătură cu traficul de țigări de contrabandă.

La momentul respectiv diferite surse deschise afirmau că Ioan Crișan are legătură cu un autotren, plin cu țigări de contrabandă, care a fost confiscat de polițiști, și care erau proprietatea lui Cosmin Mladin, considerat șeful contrabandiștilor din zona de vest.

Ministrul fuge de întrebările esențiale

Prezent la Cluj, ministrul de Interne Lucian Bode a refuzat să răspundă dacă au existat scurgeri de informații din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, în cazul lui Cosmin Mladin.

Este de menționat că Mladin a scăpat de două ori, de sub supravegherea poliștilor. Prima dat cu două ore înaintea derulării perchezițiilor, chiar la el acasă. Mladin a dispărut în jurul orei 4 dimineața, iar perchezițiile au avut loc la ora șase dimineața. A doua dispariție a fost chiar din fața instanței de judecată, unde se judeca arestarea lui Mladin.

”Este foarte greu să răspund”

Reporter EvZ: Domnule ministru vorbim de cazul Mladin de la Arad.

Lucian Bode: Da, acolo am avut 156 de percheziții. Eu știu că azi când vorbim aveam în arest opt membrii ai grupului, acuzați de contrabandă cu țigări, și alte două persoane, care sunt predate autorităților, tot în baza unor acțiuni a Poliției Române.

Reporter EvZ: Și atunci cum vă explicați ca ministru de Interne, că acest Mladin a scăpat de două ori chiar de sub atenta supravegherea a organelor de Poliție.

Lucian Bode: Nu știu dacă este vorba ”de a scăpa”. În acea noapte când au avut loc acele percheziții, ele au fost coordonate de către structuri din afara județului Arad. Instructajul a fost făcut în țară, pe traseu, din câte știu. Au participat atunci peste 900 de polițiști și jandarmi. Nu au știut unde se deplasează, așa că nu aveau cum să dea acestă informație. Au primit biletul cu direcția în care trebuie să acționeze cu câteva minute înainte, deci nu aveau pe cine să anunțe. Mai mult respectivul cetățean nu a avut nicio restricție și noi nu aveam măsuri asupra lui. Acesta este motivul pentru care s-a înțeles că a plecat de sub nasul polițiștilor. El nu avea nicio măsură de interdicție așa că avea tot dreptul să plece.

Reporter EvZ: Dar existau polițiști în zona casei lui, înaintea perchezițiilor? În noaptea de dinaintea perchezițiilor?

Lucian Bode: Este foarte greu să răspund. Sunt date din anchetă și este foarte greu să răspund la întrebare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: