Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. Care-i faza cu vaccinurile? Secretomania de la Bruxelles ne lovește în plex: ”Vorbim de miliarde de euro”. VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Care-i faza cu vaccinurile? Secretomania de la Bruxelles ne lovește în plex: ”Vorbim de miliarde de euro”. VIDEO

Podcastul EVZ- Play e locul unde se discută absolut liber despre gestionarea crizei sanitare de al cărei eșec autoritățile încearcă să se spele pe mâini. Viralizarea ultimelor ediții a scos la iveală o realitate: românii vor să li se spună adevărul inclusiv cel că statul, sub pretext că pune la dispoziție vaccinul, nu le oferă medicamente și îi lasă să moară. Europarlamentarul Cristian Terheş a vorbit miercuri despre un alt aspect îngrijorător legat de politica Bruxellesului în materie de vaccinuri Covid.

Achiziția vaccinurilor Covid la nivelul UE este halucinantă, nimeni nu a văzut contractele de achiziție dintre Comisia Europeană şi firmele de vaccin, nici măcar europarlamentarii din comisia de control bugetar, care se ocupă cu verificarea modului de cheltuire a banilor de către instituțiile europene. Este vorba mai exact de forma completă (neredactată) a contractelor, la care nu au acces nici măcar europarlamentarii.

Nimeni din Parlamentul European nu a văzut contractele needitate”

Într-o intervenție în direct, europarlamentarul Cristian Terheș a dat detalii despre contractele suspecte încheiate la Bruxelles cu marile companii pharma producătoare de vaccinuri. „Nimeni din Parlamentul European nu a văzut contractele needitate. Nu vezi ce scrie pe pagină. Am făcut o cerere Guvernului să-mi pună la dispoziție toate contractele pe care le-a semnat cu firmele. M-am dus pe firul informației, nici în Comisia de control bugetar a CE. Nimeni din Parlamentul European nu a văzut în integralitate aceste contracte”, a explicat politicianul. Acesta pledează categoric pentru desecretizarea contractelor de achiziții.

Miliarde de euro date companiilor pharma

„Noi din ianuarie 2021 am făcut demersuri să vedem contractele. Dar săpând ne dăm seama că au fost ascunse și de alții. Vorbim de miliarde de euro date acestor firme private în urma unor contracte clasificate. Pe baza lor se promovează un produs medical, iar oamenii nu știu ce conține. Firmele de vaccinare spun că există top secrets”, continuă europarlamentarul.

Cristian Terheș acuză faptul că cetățenilor Europei li se ascund informații esențiale. „Contractele trebuiau puse la dispoziția cetățenilor de anul trecut de când s-au semnat”. Un alt aspect alarmant al secretizării contractelor cu marile companii pharma este că nu se știe „cine va fi răspunzător pentru efectele adverse ale vaccinurilor Covid-19″. Acesta a reamintit că informația despre legăturile suspecte ale șefei CE, Ursula von der Leien cu oficialii Pfizer nu a fost preluată mai deloc de presa mainstream din România.

Marea întrebare: suntem un experiment UE?

Din Cluj, jurnalistul Octavian Hoandră a atras atenția că din punctul său de vedere, „e vorba de bani. Nimeni n-ar fi riscat să se afle că urmează niște urmări grave. Nu am nicio încredere în birocrații de la Bruxelles. De ce guvernul nu a făcut nimic? A avut ofertă de la Terapia să importe medicamente de primă fază. Eu de la Bruxelles nu am așteptări. Îmi pare foarte bine că Ungaria și Polonia s-au coalizat împotriva dictaturii Bruxellesului”.

În opinia jurnalistului Bogdan Comaroni, un motiv al acestei silenzio stampa a UE pot fi „comisioanele incluse pentru cele 1,8 miliarde de doze comandate de Comisia Europeană. Când faci contracte pe un număr uriaș de fiole evident că ai clauze de comisioane. Trebuie să știi care sunt sumele, cetățenii Europei plătesc. Ce e foarte grav e că apare recunoașterea că e un experiment. Poate se face tot posibilul ca aceste doze să fie consumate, să se facă presiune asupra populației. Adică să se limiteze drepturile cetățenești prin șantaj. Mai poate să apară că e o exclusivitate (n.r. – cu compania pharma)”.

E un stat intrat în disoluție”, a conchis moderatorul Robert Turcescu.

Ediția integrală a emisiunii de miercuri poate fi vizionată aici:

Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: