Evenimentul Zilei > Sport > Exclusiv – Bugetul țării, afectat din cauza unei activități la care românii renunță forțat
Exclusiv – Bugetul țării, afectat din cauza unei activități la care românii renunță forțat

Exclusiv – Bugetul țării, afectat din cauza unei activități la care românii renunță forțat

42 de campionate din fotbal din Europa sunt suspendate din cauza pandemiei de coronavirus. În acest moment este blocat și un domeniu foarte bănos: jocurile de noroc.

Fenomenul a luat amploare în România, în ultimii ani, atât în mediul on-line cât și terestru. Este suficient să vedem frecvența caselor de pariuri pentru a înțelege apetența românilor pentru jocurile de noroc. În lipsa evenimentelor, pariorii au rămas fără obiectul activității. Oferta caselor este din ce în ce mai săracă, în condițiile în care și tenisul, al doilea cel mai pariat sport după fotbal, și-a suspendat multe evenimente.

În România, jocurile de noroc aduc la bugetul de stat minimum 1 miliard de euro pe an. „Veniturile la bugetul de stat aduse prin ONJN și ANAF, din jocuri de noroc, se ridică la 1-1,2 miliarde de euro, anual”, a spus Sorin Constantinescu, consilier al Guvernului României în domeniul jocurilor de noroc.

„În momentul de față vorbim despre un dezinteres al jucătorilor față de pariuri, indiferent că vorbim despre mediul on-line sau de cel off-line. Încasările caselor au scăzut dramtaic în ultimele două săptămâni și estimăm că la fel va fi și în următoarele săptămâni, în condițiile în care evenimentele majore sunt suspendate.

Cele mai pariate sunt campionatele de fotbal din România, Anglia, Spania, Germania și Italia. Deocamdată stăm în stand-by. Se mai mișcă treaba în zona loteriilor, dar și aici numărul jucătorilor a scăzut, de când cu nebunia creată de coronavirus, agențiile sunt mai mult goale”, ne-a declarat un reprezentant al unei case de pariuri.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: