În rechizitoriul dosarului, prin care chestorul Gelu Oltean și iubita acestuia Vanessa Youness au fost trimiși în judecată, pentru trafic de droguri de mare risc apare și o informație bombă.

La finalul documentului, procurorii DIICOT susțin că au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor penale împotriva lui Gabriel Crețu, fost general locotenent la Serviciul de Protecție și Pază, prim adjunct al șefului acestui serviciu și șef al Secțiunii Unu, care se ocupă de paza și protecția președintelui României, Klaus Iohannis.

Generalul Crețu este acuzat de ”punerea la dispoziție, cu știință, cu orice titlu a unui local pentru consumul ilicit de droguri”, faptă prevăzută de articolul 5 din Legea 143/2000, privind combaterea consumului de droguri. Asta înseamnă, că în trecut, generalul Crețu ar fi pus la dispoziția lui Oltean și a iubitei acestuia, un spațiu în care ar fi avut loc ședințele de șamanism unde se consumau droguri de mare risc.

La perchezițiile care au avut loc în în cursul lunii decembrie 2019, efectuate de procurorii DIICOT la Clinica Youness, în Răcari – Dâmbovița, pe lângă cei 37 de consumatori de ceai de ayahuasca a fost găsit și generalul Crețu. La două zile de la descinderi, generalul a fost pensionat forțat.

Numele lui Crețu apare într-o mărturie interesantă

La dosar există și mărturia unui martor cu identitate protejată care a primit de la procurori numele de cod ”Marcela”. Martorul declară că la ceremonii ”l-a cunoscut pe Crețu Gabriel, care s-a prezentat în calitatea sa de general și adjunct al SPP, menționând că în atribuțiile sale de serviciu intră și obligația de a asigura paza președintelui”.

La audieri, generalul Crețu a declarat că a mers la ședința unde se consumau droguri de mare risc cu mașina de la SPP:

”Îmi amintesc că m-am prezentat într-o zi de vineri, am fost întâmpinat de Gelu şi am cunoscut-o pe prietena lui, Vanessa, care arăta foarte bine şi fizic şi clinic. Înainte de a începe orice procedură, un domn care s-a prezentat cu apelativul Tom şi care vorbea în engleză, ne-a explicat că tot ce se întâmplă acolo este legal, că există un program autorizat, iar Vanessa traducea prelegerea lui Tom, care ne-a vorbit despre medicamentul ce urmează a fi administrat. Apoi Tom a făcut o rugăciunea de mulţumire în încăperea în care participanţii eram aşezaţi în cerc, jos, el în mijloc, apoi ne-a invitat pe rând să luăm câte o gură din ceşcuţă, cu un lichid pe care îl turna dintr-o sticlă ce avea conşinut de culoare maronie. Apoi eram invitaţi să ne luăm locul iniţial şi să aşteptăm 30-40 de minute pentru a constata reacţia fiecăruia. Fiecare aveam o găleată în dreptul nostru în cazul în care ni s-ar fi făcut rău”, a declarat generalul locotentent Creţu.