EXCLUSIV: Alexandru Vișinescu, internat DE URGENȚĂ la spital. Ce a pățit în pușcărie torționarul de la Râmnicu Sărat

EXCLUSIV: Alexandru Vișinescu, internat DE URGENȚĂ la spital. Ce a pățit în pușcărie torționarul de la Râmnicu Sărat

Fostul comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat condamnat la 20 de ani de detenție pentru infracțiuni împotriva umanității, Alexandru Vișinescu, a ajuns la spital, pe data e 6 octombrie, și a fost operat de ugență după ce a suferit o ruptură de splină, potrivit surselor EVZ.

Alexandru Vișinescu ar fi căzut în pentenciar sâmbătă dimineața, în jurul orei 5:00, incideni în urma căruia a fost preluat de o ambulanță, la două ore de la apelul la 112.

Torționarul a fost operat la Spitalul Bagdasa-Arseni în jurul oei 12:00, iar în acest moment se ală la terapie intensivă.

Apărarea fostului comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat pregătește o acțiune la CEDO împotriva României, după ce toate cerereile de întrerupere a executării pedepsei formulate de Alexandru Vișinescu (93  ani), motivate de starea precară de sănătate a acestuia, au fost respinse de judcători.

Ne puteți urmări și pe Google News

În februarie 2016, Alexandru Vişinescu, primul comandant de penitenciar din perioada comunistă trimis în judecată, a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 20 de ani de închisoare.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 1956-1963, Alexandru Vişinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, „a săvârşit acţiuni şi inacţiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivităţii reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic”.

În perioada în care la conducerea Penitenciarului Râmnicu Sărat a fost Alexandru Vişinescu, deţinuţii erau supuşi unor condiţii de existenţă sau tratament de natură să ducă la distrugerea lor fizică, fără să li se asigure un minim de medicamente şi fără să li se acorde îngrijiri sau asistenţă medicală adecvate, a arătat Parchetul instanţei supreme.