Exclusiv. Adevărul despre desantul „turiștilor" sovietici în decembrie 1989! Raportul celebrei UM 110 - vînătorii de spioni KGB -, ars imediat după Revoluție. VIDEO

Exclusiv. Adevărul despre desantul „turiștilor" sovietici în decembrie 1989! Raportul celebrei UM 110 - vînătorii de spioni KGB -, ars imediat după Revoluție. VIDEO

Istoria fascinantă a UM 0110 – vânătorii de spioni KGB ai lui Ceaușescu – a fost dezvăluită în studioul EVZ de un fost ofițer de informații. Invitat în studioul EVZ Istoric, colonelul (r) Ioan Burdulea a oferit un interviu extrem de interesant în care a dat informații inedite inclusiv despre acțiunile agenților sovietici în decembrie 1989.

Invitatul emisiunii EVZ Istoric moderată de Dan Andronic a explicat că unitatea din care a făcut parte a fost printre primele vizate după Revoluție. Arhiva acesteia a fost arsă, însă Ioan Burdulea a reușit să facă o copie.

Grupuri mari călătoresc în autobuze și autoturisme pline"

„Ultimul meu raport trimis către unitatea 110 a fost în 18 decembrie. În ultimele zile pe raza județului Dâmbovița s-a înregistrat un număr record de cetățeni străini. Grupuri mari călătoresc în autobuze și autoturisme pline. Foarte puține femei. Susțin că sunt turiști, dar nu manifestă niciun interes pentru muzee. Ultimul raport al UM 110 a fost despre desantul sovietic la Revoluție”, a relatat Ioan Burdulea.

Burdulea: Toți trăgeau într-un inamic invizibil

„Toți trăgeau într-un inamic invizibil”, povestește Ioan Burdulea în cartea sa „În slujba adevărului”. Acesta estimează că adversarii țării vroiau în mod special compromiterea Securității. Aflat în misiune la secția județeană a Securității din Dâmbovița, colonelul (R) a relatat cum s-a văzut de la fața locului Revoluția. „La televizor se vorbea tot mai mult despre o rezistență s cadrelor de securitate. Nouă ni se părea absurdă o asemenea posibilitate. Cu mici excepții, eram toți în incinta clădirii. Aici se afla și armamentul din dotarea noastră, încuiat și sigilat în rastele. Atunci cine să opună rezistență? Ce să apere? Unitățile MApN erau peste tot”.

Ne puteți urmări și pe Google News

foto: commons.wikimedia.org

O mărturie similară despre „turiștii” sovietici oferă și Gelu Voican Voiculescu, într-un interviu incendiar acordat în această vară EVZ, dar și fostul premier Petre Roman. Fostul premier a ținut să-și precizeze mult mai exact poziția în articolul – Un fost prim-ministru confirmă prezența spionilor KGB în 1989 publicat de Dan Andronic în Evenimentul Istoric.

Ioan Burdulea mai precizează în volumul său că manipularea avansase atât de mult încât se lansase inclusiv un zvon că s-ar fi săpat un tunel între sediul Inspectoratului Județean Dâmbovița al Ministerului de Interne. „La Târgoviște radarele indicau ținte aeriene, însă niciunul din sutele de proiectile trase nu a lovit nimic. În mod cert erau ținte virtuale (...) Care teroriști? În județul Dâmbovița nu a fost prins niciun terorist fiindcă nu au existat”, mai scrie Ioan Burdulea în cartea sa.

Iliescu a numit în funcții cheie numeroși colaboratori cu serviciile sovietice

Acesta îl acuză pe Ion Iliescu că a permis promovarea controversatului general Nicolae Militaru, cunoscut ca agent GRU în România, dar și numirea în funcții importante ale statului a numeroase alte persoane care colaboraseră în secret cu serviciile de spionaj ale URSS. „Sub privirea sa îngăduitoare s-a început acțiunea de distrugere a economiei românești și de prăbușire a țării”, mai scrie Ioan Burdulea.

„În slujba adevărului – din amintirile unui ofițer de informaţii”, carte ce poate fi comandată pe www.agoramag.ro lămurește o bună parte din speculațiile care s-au vehiculat pe tema agenților sovietici în România. Printre alte dezvăluiri de senzație, col. (r) SRI Ioan Burdulea spune că nu are nici o rezervă să afirme că Iliescu a fost agent sovietic.

Ediția integrală a emisiunii poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro