Evenimentul Zilei > Actualitate > Examen compromis la școlile de jandarmi. Haos în sistem! Rezultate de 2 și 3 transformate în note de 10
Examen compromis la școlile de jandarmi. Haos în sistem! Rezultate de 2 și 3 transformate în note de 10

Examen compromis la școlile de jandarmi. Haos în sistem! Rezultate de 2 și 3 transformate în note de 10

Situație inedită la examenul pentru admiterea în școlile de jandarmi de la Fălticeni și Drăgășani. Mai mulți concurenți au obținut note de 10, la contestație, deși inițial au primit 2 și 3.

Astfel, la şcoala de la Drăgăşani, şapte candidaţi care iniţial au obţinut, la evaluarea inițială, note cuprinse între 2,50 şi 3. Ulterior, după ce au făcut contestație, rezultatele au fost majorate până la 10. Pe de altă parte, la şcoala de la Fălticeni, patru candidaţi recrutaţi la nivelul IJJ Prahova au ajuns, de la punctajul inițial, de 16 sau 18 puncte până la 90 de puncte.

Cazul a fost sesizat de polițistul Marian Godină, într-o postare pe Facebook. El a prezentat și posibilele motive pentru care s-a ajuns aici. În opinia sa ar fi vorba despre incompetența celor care au organizat acest examen. Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Prahova a refuzat să comenteze situația, deși sunt numeroase semne de întrebare.

„Examenul s-a dat în fiecare judeţ, în mai multe săli de concurs. Într-una din sălile de examen din Prahova, candidaţii au primit subiectele care fuseseră date la sesiunea din martie 2021, subiecte pe care le rezolvaseră deja acasă, în pregătirea pentru sesiunea din octombrie. La finalul examenului, la corectare, în respectiva clasă a plouat cu note de 2 şi 3, deoarece şablonul pentru corectare era cel pentru subiectele din sesiunea octombrie 2021, cele pe care le-au primit toţi ceilalţi candidaţi din ţară.

Examenul la școala de jandarmi a fost compromis

Candidaţii au explicat că e imposibil să aibă notele alea şi au fost îndrumaţi să facă contestaţie. Bănuiesc că cei responsabili au înţeles încă de atunci ce gafă au făcut, dar au continuat aşa. Mai bănuiesc şi că mulţi candidaţi s-au prins că subiectele alea sunt cele din martie, dar au mers «pe burtă». Probabil şi scria pe ele «Sesiunea Martie 2021».

Cu toate astea, e destul de greu de crezut că le-au rezolvat perfect, dar nu imposibil, ţinând cont ca erau subiecte pe care le mai făcuseră. După contestaţii, candidaţii din acea sală au obţinut nota zece. Sunt tare curios cum se va soluţiona situaţia asta. Eu încă o pun pe seama incompetenţei şi sper să nu mă înşel”, a scris poliţistul.

Oficialii Inspectoratului de Jandarmi Prahova au anunțat că vor transmite un punct de vedere clarificator în legătură cu ceea ce s-a petrecut.

„Vă rog să mai aveţi putina răbdare. Inspectoratul General va transmite un punct de vedere în scurt timp”, au declarat reprezentanții jandarmilor, conform presei locale.

Un candidat a fost obligat să urineze în sala de examen

Un alt incident ciudat s-a petrecut în timpul examenului pentru Școala Militară de subofițeri de jandarmi de la Fălticeni. În timpul examenului, unul dintre candidați a cerut să folosească toaleta pentru o urgență fiziologică. El a fost refuzat de supraveghetori care i-au cerut să predea lucrarea dacă intenționează să iasă din sală.

Drept alternativă, i-au propus tânărului să folosească o sticlă de apă pentru a urina, fără a se ridica din bancă. Ceea ce s-a și întâmplat.

Iar după corectare, surpriză, tânărul a obținut media generală de 8,75, a doua cea mai mare la nivelul României. Tânărul a fost declarat admis la școala militară de la Fălticeni.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.