Evenimentul Zilei > EVZ Play > EVZ TV. „Dosare de presă”. Ilie Șerbănescu, un veritabil profet al zilelor noastre
VIDEO

EVZ TV. „Dosare de presă”. Ilie Șerbănescu, un veritabil profet al zilelor noastre

Este vineri! Iar vinerea, începând cu această săptămână, avem un nou invitat. Astăzi, domnul Ilie Șerbănescu, un jurnalist celebru, încă dinainte de 1989, de când era la revista „Lumea”, una din puținele ferestre, prin care mai putea intra aer și dinafara lagărului comunist.

Activitatea jurnalistică de după 1990, l-a consacrat a fi un veritabil Profet. A fost primul om de presă care a prezis STATUTUL DE COLONIE care se pregătea României.

„Tinere, vom fi transformați într-o colonie. Copiii noștri vor ajunge să fie servitorii multinaționalelor”, îi declara Ilie Șerbănescu lui Mirel Curea, în urmă cu 26 de ani, într-un interviu pentru Canal 38. E fraza care i-a rămas întipărită în minte jurnalistului Mirel Curea.

Peste ani, cei doi s-au întâlnit în aceeași formulă, de jurnalist, respectiv invitat. Astăzi, veți descoperi un Ilie Șerbănescu la fel de Profet, „un veritabil Laocoon, personajul mitologic, cel care le-a spus troienilor „Nenorociților, nu băgați calul, nu dați jos porțile cetății, porțile Troiei, ca să băgați calul troian în cetate”, după cum l-a descris Mirel Curea.

Despre Ilie Șerbănescu, despre statutul României de colonie, despre pandemia mondială de coronavirus, despre profeții dovedite în timp, într-un interviu marca „Dosare de presă”.

 

Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: