Evenimentul Zilei > Actualitate > EVZ TV: Analiza luI Cristian Pârvulescu: A câștigat sau nu PSD localele? De ce contestă rezultatul la București
EVZ TV: Analiza luI Cristian Pârvulescu: A câștigat sau nu PSD localele? De ce contestă rezultatul la București

EVZ TV: Analiza luI Cristian Pârvulescu: A câștigat sau nu PSD localele? De ce contestă rezultatul la București

Politologul Cristian Pârvulescu a făcut o radiografie a rezultatului obținut de PSD la alegerile local și a făcut o serie de estimări estimări în legătură cu ceea ce va urma la parlamentare și cu poziția liderului Marcel Ciolacu.

Strategia PSD de contestare a alegerilor

Cristian Pârvulescu a analizat, în emisiunea lui Dan Marinescu, ce se ascunde în spatele deciziilor candidaților PSD care au contestat rezultatele alegerilor la Primăria Generală și la primăria Sectorului 1.

„Aceste contestații se adresează electoratului PSD și într-o oarecare măsură celor nehotărâți, sugerând că a existat o problemă cu alegerile. Să nu uităm că primii care au pus problema fraudării au fost cei de la USR și PNL. Este o reacție la acest context, în care PSD încearcă să echilibreze situația contestând tot. Dacă USR PLUS și PNL contestă rezultatele din anumite secții, PSD Sector 1 și PSD București contestă întreg scrutinul, punând sub semnul întrebării legalitatea și imparțialitatea guvernului”, a arătat Cristian Pârvulescu.

Dan Tudorache, Clotilde Armand, primar, PSD, USR PLUS

El a estimat că nici număratoarea voturilor și nici alegerile nu vor fi reluate deoarece PSD a depus contestațiile cu întârziere și, cel mai probabil, vor fi respinse. În opinia sa, principala dispută este cea de la Sectorul 1, dintre Clotilde Armand, candidatul USR-PLUS și PNL și Dan Tudorache, primarul PSD.

„Disputa pare să fie între Clotilde Armand, candidata USR PLUS, și Dan Tudorache. Această dispută este neclară pentru că se raportează la evenimente aflate în mișcare. Sunt niște neclarități și este în interesul tuturor să fie lămurite. Trebuie să vedem dacă sunt niște interpretări greșite, pe baza emoțiilor sau dacă a fost o încercare de modificare a rezultatului alegerilor în anumite secții de vot”, a spus Cristian Pârvulescu.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.