Evenimentul Zilei > EVZ Play > EVZ Play cu Turcescu. Unde ne sunt intelectualii în pandemie? Popa, solzii, Stradivarius și vaccinul de Obor
VIDEO

EVZ Play cu Turcescu. Unde ne sunt intelectualii în pandemie? Popa, solzii, Stradivarius și vaccinul de Obor

Ca la români la nimeni, curată literatură: pe lângă vaccinul "micu' de Obor", patentat recent de primarul sectorului 2, pandemia asta s-a combinat și cu alte "românisme": un popă care le spune enoriașilor că vaccinul Covid provoacă solzi pe piele sau o campanie de vaccinare pe strune de vioară Stradivarius. În tot acest tablou pestriț, lipsește un element: intelectualii.

Glasul intelectualilor noștri a fost mai mult decât discret, deși în pandemie era mare nevoie de ei, au remarcat jurnalistul Robert Turcescu și invitații săi la emisiunea EVZ Play.

Popa nebunul, solzii (n.r. – referire la starețul unei mănăstiri din județul Neamț, care a declarat că vaccinul Covid provoacă apariția solzilor)... Suntem în Macondo-ul nostru românesc„, a comentat moderatorul, făcând aluzie la faimosul roman al scriitorului columbian Gabriel Garcia Marquez Un veac de singurătate, care descrie în Macondo un teritoriu al fabulosului și grotescului deopotrivă.

„Intelectualul public din România e mut. S-au băgat slugi la politic”

Clujeanul Octavian Hoandră a găsit o explicație pentru tăcerea intelectualilor români: „Intelectualul public din România e mut. Tac chitic, s-au băgat slugi la politic. Nu mai au credit” în fața românilor de rând. Jurnalistul a remarcat că și marii scriitori ca sus-menționatul Marquez sau Ernest Hemingway au fost prieteni cu politicienii, însă „era un respect între ei, nu erau în slujba cuiva”. „E un fragment din România în care trăim”, a completat Turcescu.

Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: