Evenimentul Zilei > Social > Pericol major lângă București. E focar de COVID. Se închid școlile la o săptămână după deschidere
Pericol major lângă București. E focar de COVID. Se închid școlile la o săptămână după deschidere

Pericol major lângă București. E focar de COVID. Se închid școlile la o săptămână după deschidere

Începând de luni, elevii care învață la școlile din localitatea Afumați, prima de lângă Capitală unde rata de infectare a depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, vor trece în sistem online de învățământ. Numărul acestora se adaugă totalului de aproape 18.000 de elevi care au trecut în sistem online de învățământ, la câteva zile de la redeschiderea școlilor.

Rata de incidență în localitatea Afumați de lângă municipiul București a depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori. Restricțiile se vor impune, aici, treptat, însă autoritățile nu exclud impunerea carantinei în teritoriu, dacă DSP va propune o astfel de măsură și dacă reprezentanții din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență o vor validă, potrivit surselor Digi24.

Elevii din localitatea Afumați vor trece în sistem online de învățământ

Astfel, începând de luni, elevii din localitatea Afumați vor trece în sistem online de învățământ. Numărul acestora se adaugă bilanțului total de aproape 18.000 de elevi care fac școală online, la câteva zile de la redeschiderea școlilor.

La nivel național, este vorba despre 17.658 de copii din 795 de clase sau grupe școlare a căror cursuri cu prezență fizică au fost suspendate. Potrivit ultimelor date actualizate, 1.091 de preșcolari sau elevi au fost confirmați infectați cu COVID-19 de la începerea noului an școlar 2021-2022. 604 angajați din educație au fost, de asemenea, infectați cu coronavirus.

Mai multe școli din România s-ar putea reînchide, în doar câteva săptămâni, din cauza evoluției valului patru al pandemiei de coronavirus. Ministrul Educației, însă, este de părere că numărul de cazuri de infectare raportate în rândul elevilor nu reprezintă o consecință a susținerii cursurilor în format fizic.

„Să nu uităm de perioada de incubare. Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de şcoală. Sunt infectările rezultate în urma altor activităţi. Peste două săptămâni vom putea avea o concluzie relevantă privind influenţa mobilităţii generată de deschiderea şcolilor cu prezenţă fizică asupra ratei de infectare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Situația epidemiologică în județul Ilfov. Capitala se apropie cu pași repezi de restricții

La nivelul județului Ilfov, ultimele date legate de rata de incidență arată următoarea evoluție: Mogoșoaia – 4,23; Corbeanca și Ciorogârla – 3,97; Bragadiru – 3,69; Voluntari – 3,71; Otopeni – 3,66; Glina – 3,61; Chiajna – 3,46; Berceni – 3,42; Popești Leordeni – 3,33; Dobroești – 3 26.

Din păcate, în aceeași direcție se îndreaptă și municipiul București. Rata de infectare raportată duminică este de 2, 44 la mia de locuitori, față de incidența înregistrată sâmbătă, de 2, 33 la mia de locuitori. Peste 300 de persoane au fost confirmate infectate în ultimele 24 de ore, în Capitală.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: