În deschiderea seriei de manifestări, luni a avut loc o  lecție deschisă cu elevii Colegiului Național „Cantemir -Vodă” în cadrul Filialei Dimitrie Cantemir  a Bibliotecii Metropolitane București.

„Obiectivele spitalului nostru, în cadrul acestui proiect, sunt oferirea de psihoeducație, profilaxie, informare și mai ales consolidarea relațiilor cu comunitatea. Dorim să venim în întampinarea nevoilor de cunoaștere și de informare, atât a pacienților și aparținătorilor cu care intrăm în contact, dar și să dăm dovadă de o atitudine proactivă, de implicare în educația și popularizarea în rândul tinerilor a unor comportamente și informații care să ajute la înțelegerea elementelor ce țin de sănătate dacă nu chiar, poate, să deschidă noi interese, noi drumuri în carieră. Ca instituție, una dintre funcțiile Spitalului de Psihiatrie "Dr. Constantin Gorgos" este aceea de încurajare, cultivare, protejare, atât a prezentului, cât și a potențialului viitor. Suntem în măsură să oferim o formă viitorului prin acțiunile pe care le întreprindem.” a declarat managerul Valy Mariana Besoiu, la deschiderea evenimentului.

Parteneriat de două decenii

„Săptămâna Creierului” – „Brain Awarrenwss Week” – este organizată, anual, în intreaga lume la iniţiativa Fundatiei Dana Aliance pentru cercetarea creierului, în parteneriat cu organizatii şi instituţii din peste 82 de ţări. Ediţia din acest an, a 20-a, a constituit, pentru Spitalul de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos”, prilejul de a iniţia un parteneriat cu Colegiul Naţional „Cantemir Voda” şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti – Filiala Dimitrie Cantemir pentru a organiza o serie de evenimente in vederea prezentării unor informaţii privind progresele in cercetarea creierului şi conştientizarea  importanţei menţinerii unui creier sănătos, au transmis organizatorii.

În fiecare lună martie, „Săptămâna Creierului" întrunește eforturile a numeroase organizații la nivel mondial pentru a celebra creierul, acest organ atât de important și vital, indiferent de vârsta pe care o poartă.

Activitățile organizatorilor sunt limitate doar de imaginația acestora și includ zile ale porților deschise în cadrul laboratoarelor de neuroștiinte, expoziții, conferințe și seminarii, campanii social media, lecții deschise, workshopuri și multe altele.

În 2015, se împlinesc 20 de ani de când această campanie de conștientizare și popularizare este marcată la nivel internațional. Spitalul de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos” este un vechi partener al acestui eveniment alături de Dana Alliance, coordonatorul proiectului pe plan mondial.

Programul manifestărilor

Programul de activităţi organizate de Spitalul de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos”:

Marţi 17 martie 2015 – Spitalul de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos”

9:30 – 11:00 – sala Moreno: Atelier de terapii ocupaţionale – „Puterea creierului şi îndemanarea”;

11:00 – 12:30 – Sala de conferinţe: Proiecţie film – „A beautiful mind”;

12:30 – 13:00 – Discuţii pe baza filmului alături de psiholog Raluca Stanciu şi asistent social Cristiana Razus.

Miercuri 18 martie 2015 – Spitalul de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos”

10: 00 – 11: 00 – Sala Moreno: Grup de psihoeducaţie cu tema „Noi şi creierul nostru!”;;

12:00 – 14:00 – Sala de conferinte: Simpozionul „Ai un creier ? Îngrijeşte-l !”.

Joi 19 martie 2015 – Spitalul de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos” 9:00 – 11:00 – Ateliere terapeutice „Creierul uman şi terapia prin arta” şi „Creierul şi picturi uluitoare”