Evenimentul Zilei > Justitie > Eveniment groaznic la Botoşani! O elevă refuză să mai comunice după ce un profesor ar fi violat-o
Eveniment groaznic la Botoşani! O elevă refuză să mai comunice după ce un profesor ar fi violat-o

Eveniment groaznic la Botoşani! O elevă refuză să mai comunice după ce un profesor ar fi violat-o

O elevă de 15 ani din Botoşani i-a mărturisit psihologului că a fost violată la marginea oraşului de profesorul de sport. Autorităţile fac cercetări pentru a stabili dacă acuzaţiile sunt adevărate, iar fata, refuzând să mai vorbească, a fost internată la secţia de Neuropsihiatrie Infantilă.

Părinţii elevei au aflat despre această tulburătoare întâmplare de la psihologul fetiţei. Aceasta a fost atât de şocată încât, în primă instanţă, nu le-a spus nimic. După ce au aflat, părinţii fetei l-au reclamat pe profesor, care, însă, este de negăsit, fiind plecat în concediu fără plată. Familia a povestit că adolescenta este sportivă de performanţă, care practică atletismul, şi că profesorul s-ar fi oferit să o ajute pentru a se muta în alt liceu. După ce au discutat, profesorul s-ar fi urcat în maşină, iar eleva i-ar fi cerut să o lase în oraş. Doar că, conform spuselor sale, profesorul nu a dus-o în oraş, ci ar fi violat-o la marginea acestuia.

“Are o vechime în liceul nostru de aproape 15 ani şi chiar nu a avut absolut nicio problemă. Din august şi-a luat concediu fără plată un an de zile. Cu toate că ea era o fată foarte bună, sportivă, cu medalii”, a declarat Ioan Hunca, directorul liceului.

După incident fata a refuzat să mai comunice, iar poliţiştii au cerut ajutorul specialiştilor de la Protecţia Copilului. Tânăra este acum internată la secţia de Neuropsihiatrie Infantilă. În urma examinării medico-legale reiese că aceasta a întreţinut acte sexuale, dar nu există urme de violenţă.

Poliţiştii încearcă să-l audieze pe profesorul de sport, pentru a afla şi varianta lui şi au deschis un dosar penal pentru viol. Dacă nu se dovedesc a fi adevărate acuzaţiile, bărbatul riscă totuşi să fie acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu un minor.