Editura Evenimentul si Capital

Evazionism histrionic: noua mascaradă a lui Victor Ponta

Vladimir Tismăneanu
Autor: | | 40 Comentarii | 4141 Vizualizari

Scrisoarea mitomanului galactic către rectorul Universităţii din Bucureşti, profesorul Mircea Dumitru, este un truc lipsit de onestitate, o manevră demagogică utilizată de Victor Ponta pentru a eluda şi a camufla marea sa fraudă.

În mesajul său, premierul nu menţionează nici măcar o singură dată cuvântul-cheie, anume plagiat. Acesta este motivul pentru care i s-a cerut în repetate rânduri demisia de către oameni diferiţi ca opţiuni ideologice şi politice.

În locul căinţei (un sentiment pe care nu cred să-l fi cunoscut vreodată), micul Kim Jong-un, în urmă cu doar câteva luni pe cai mari, pozează în victima, îşi plânge de milă, se lamentează pentru vătămarea prestigiului său din cauza "politizării" chestiunii doctoratului. Magnanim din fire, predispus la auto-jertfire, cum îl ştim, Ponta renunţă la titlul de doctor nu pentru că este unul furat, ci pentru că vrea, pasămite, binele Cetăţii. Impostura sa este fără limite. Cred că a făcut acest gest crezând că îl poate exploata pentru reclădirea atât de şifonatei sale imagini. S-a înşelat.

Dacă ar fi să definesc comportamentul nesimţit al arendaşului Ponta, l-aş numi evazionism histrionic. Este un teatru de prost gust, o melodramă înrudită cu sceneta "sinuciderii" lui Adrian Năstase. Dar oricât de vicleană ar fi strategia sa, ea riscă să aibă ceea ce sociologia numeşte efecte perverse. Pot interveni aşa-numitele consecinţe neanticipate şi neintenţionate.

Plagiatul a revenit astfel în prim-planul dezbaterilor publice, nu mai poate fi ascuns sub covor. Aceeaşi şmecherie nu ţine de două ori. Adus din nou la apă, ulciorul pontocratic se poate sparge. E bine să ne amintim începutul celei de-a două dezbateri dintre Victor Ponta şi Klaus Iohannis, pe B1TV. Atunci când candidatul ACL i-a vorbit de trecutul său de plagiator (dl. Iohannis s-a exprimat elegant), premierul s-a enervat cumplit, şi-a pierdut aplombul belicos, a părut şi chiar era rătăcit. Mi-a amintit de buimacul Ceauşescu atunci când s-a trezit huiduit. Din acea clipă, lui Ponta i-a fugit pământul de sub picioare. Era zăpăcit, haotic, năuc. Pe 16 noiembrie, Klaus Iohannis a câştigat alegerile. Cabotinul Ponta continuă să se agaţe de funcţie, dar nu mai este decât o umbră palidă a tupeistului veleitar şi agresiv de-acum câteva săptămâni.

Rezultatele OFICIALE la Evaluarea Nationala! Surpriza pentru toti elevii! Ce note s-au obtinut!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI