Evenimentul Zilei > Social > Evaluarea Națională. Un mesaj RO-ALERT l-a dat de gol pe un elev care își luase telefonul în sala de examen
Evaluarea Națională. Un mesaj RO-ALERT l-a dat de gol pe un elev care își luase telefonul în sala de examen

Evaluarea Națională. Un mesaj RO-ALERT l-a dat de gol pe un elev care își luase telefonul în sala de examen

Trei elevi au fost eliminați din proba de matematică de la Evaluarea Națională. Unul dintre ei a primit un mesaj RO-Alert.

Trei elevi au fost eliminați de la proba de matematică a Evaluării Naționale, după ce au fost surprinși aflându-se în sala de examen cu telefonul mobil asupra lor. Metodologia interzice participarea la probele de evaluare având în posesia un astfel de dispozitiv electronic.

”Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 3 candidaţi, lucrările acestora fiind notate cu 1  (unu)”, a transmis, joi seară, Ministerul Educaţiei.

Un mesaj RO-Alert l-a scos din examen

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis că cei trei elevi au fost eliminați din examen. ”Unul a primit mesaj RO-Alert în timpul examenului”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Dintre cei 123.250 de candidaţi înscriși la proba de matematică, 93,95% au participat la examen. 7.926 de candidaţi nu au fost prezenți la evaluare, numărul celor absenți de la matematică fiind mai mare decât al celor de la limba română.

Un telefon a sunat și în timpul probei de limbă română

Sorin Cîmpeanu a transmis, marți, că un elev din Capitală a fost scos din examen, după ce i-a sunat telefonul mobil. El a anunțat că elevul va putea participa la celelalte probe, iar la media finală se va ține cont și de nota pe care o va obține la examenul de Limba română.

„În Bucureşti, din 12.006, numărul absenţilor a fost de 190, având din păcate şi un eliminat din examen. Singurul caz de eliminare din examen a fost acela al elevului din Bucureşti”, a spus ministrul Educației. 

La nivel naţional, cu unele excepţii, nu au fost incidente majore. Am înregistrat incidente la nivelul a trei şcoli, din care subiectele au fost făcute publice în pofida reglementărilor”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.