Evaluarea Națională 2021. Se publica rezultatele finale la etapa specială. Ce urmează pentru absolvenții clasei a VIII-a

Evaluarea Națională 2021. Se publica rezultatele finale la etapa specială. Ce urmează pentru absolvenții clasei a VIII-a

Oficialii de la Ministerul Educației urmează să publice, luni, 12 iulie, rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, la Evaluarea Națională.

Reprezentanții Ministerului Educației au anunțat că vor publica rezultatele finale, după contestaţii, la etapa specială a Evaluării Naţionale vor fi afişate luni.

Etapa specială a Evaluării Naţionale vizează absolvenţii învăţământului gimnazial care, în contextul măsurilor stabilite privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au fost în izolare/ carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu au putut finaliza examenul sau participa la examenul iniţial. Candidaţii care au participat la una sau mai multe probe de examen desfăşurate în perioada 22 - 25 iunie, dar nu au putut finaliza examenul, beneficiază de recunoaşterea acestor probe.

Care este proporția candidaților care au reușit să obțină note mai mari sau egale cu 5

Proporţia candidaţilor cu medii mai mari sau egale cu 5 a fost, la Evaluarea Naţională iniţială, de 76,90% (94.629 de candidaţi).

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este primul an în care structura subiectelor a fost asemănătoare cu a celor de la Evaluarea Pisa. Pentru nivelul de departajare, pentru note de 10, sunt subiecte mai dificile anul acesta. Este normal să fie așa, aceasta este gândirea unei evaluări corecte. Apreciez ca fiind foarte bun rezultatul de anul acesta, în raport cu condițiile date. Sunt 467 de note de 10 la Limba Română, de zece ori mai puține decât anul trecut și 1439 de note de 10 la matematică, jumătate față de 2020. Avem mai puține note sub 5 decât anul trecut. Este cel mai mare procent de promovare din ultimii 3 ani”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Ce arată lipsa multor note de 10, conform ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Oficialul a mai precizat că este un lucru pozitiv faptul că sunt mai puține note maxime, pentru ca o „inflație a notelor de 10 nu face bine niciunui sistem de educație”. Ministrul Educației a mai spus că structura subiectelor a fost schimbată în acest an, pentru a putea fi eliminat subiectivismul, iar „notele de 9 au crescut semnificativ, în timp ce 10 a rămas pentru elite”.