Evenimentul Zilei > Actualitate > UNDE MERGEM | Evadare cinematografică în Grădina Botanică
UNDE MERGEM | Evadare cinematografică în Grădina Botanică

UNDE MERGEM | Evadare cinematografică în Grădina Botanică

Marele Picnic ShortsUP îi invită pe locuitorii Capitalei la fi lme bune, gustări inedite şi dans în iarbă, pe muzică de jazz.

La sfârşit de săptămână, bucureştenii se pot refugia în Grădina Botanică, unde, sâmbătă, 29 iulie, şi duminică, 30 iulie, are loc cea de-a patra ediţie a evenimentului Marele Picnic ShortsUP. Cinefilii îşi dau întâlnire în grădina în care vor descoperi scurtmetraje internaţionale recente şi premiate, întro atmosfera antrenantă cu muzică, bucătărie artizanală şi alte arte. Marele Picnic începe de la 18.00 şi se termină la ora 23.30, în fiecare zi de weekend. Pentru cinefili, organizatorii au pregătit o selecţie diversă de poveşti actuale, mai exact câte două ore de emoţii concentrate, proiectate în fiecare seară după apusului soarelui, de la ora 21.30.

Filme premiate și jazz

Animaţia „Iubire” (r. Réka Bucsi, Ungaria/Franţa, 2016) se numără printre cele mai aşteptate titluri din program şi este o radiografie universală a afecţiunii, nominalizată la Premiile Europene de Film în cadrul Festivalului Internaţional de Scurtmetraj din Uppsala.

Sâmbătă, de la ora 19.00, Marele Picnic găzduieşte concertul de jazz Ana Dubyk Cvartet, cu vocalistă Ana Dubyk, Mihai Iordache la saxofon, Toma Dimitriu la clape şi Răzvan Cojan la bas.

Zoia Alecu, în grădina MNLR

În această seară, de la ora 20.00, Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la un concert de follk de excepția în grădina din Strada Nicolae Crețulescu 8. Concertează Zoia Alecu, cunoscută artistă, care și-a început cariera în 1973.