Evenimentul Zilei > Actualitate > Evacuare de urgență în Brașov. Mesaj RO-ALERT pentru populație și turiștii din zonă
Evacuare de urgență în Brașov. Mesaj RO-ALERT pentru populație și turiștii din zonă

Evacuare de urgență în Brașov. Mesaj RO-ALERT pentru populație și turiștii din zonă

Un pârâu care traversează zona localității brașovene Plaiul Foii s-a umflat, marți, iar locuitorii și turiștii au fost avertizați printr-un mesaj RO-ALERT să se pregătească de evacuare.

Pârâul umflat amenință inclusiv zona în care se află corturile mai multor turiști.

Conform purtătorului de cuvânt al ISU Braşov, maior Ciprian Sfreja, mesajul RO-ALERT a fost transmis pentru informarea populaţiei din zona respectivă, dar şi a turiştilor, având în vedere că mulţi aveau, marţi, corturi montate acolo.

Potrivit sursei citate, viitura în urma reversării pârâului Bârsa, produsă în urma ploilor abundente din ultima noapte şi dimineaţa zilei de marţi, a distrus două podeţe în zonă.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii militari supraveghează, în continuare, zona, a menţionat Sfreja.

Vremea se strică în următoarele ore

Meteorologii ANM au emis, marți, o atenționare privind ploile deosebit de puternice, Un Cod Portocaliu intrând în vigoare de marți, ora 10:oo, până miercuri noapte, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane.

Potrivit specialiștilor, în intervalul orar vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Codul portocaliu vizează județele Satu Mare, Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Buzău.

Ploi și furtuni în Capitală

Nici Capitala nu va fi ocolită de ploi și furtuni. ANM a anunțat, pentru marți, temperaturi maxime de 32 de grade și minime de 19 grade în Capitală. După-amiaza și seara vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Conform prognozei speciale, începând de marți și până miercuri la ora 9.00, disconfortul termic se va menţine ridicat. Aceasta, deși temperatura maximă va fi în scădere față de zilele prevedente, fiind situată la 31…32 de grade.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: