Centralizarea BEC arată că PMP a strâns 6,21% din totalul voturilor. Elena Udrea precizează într-un mesaj postat pe Facebook că intrarea în Parlamentul European „reprezintă un succes pentru un partid care are trei luni de la înființarea oficială”.

Udrea scrie că rezultatul înregistrat de PMP a depins de „prezența la vot, existența structurilor de partid în teritoriu care fac mobilizarea alegătorilor, cât și de experiența politică a membrilor”, arătând apoi că „a avea mulți membri noi este un avantaj, dar și un dezavantaj într-o campanie electorală”.

„Împreună am reușit să ne atingem obiectivul de a deveni partid europarlamentar, ceea ce reprezintă un succes pentru un partid (…). Dar mai ales, este un fundament pentru o construcție solidă în 2016, când ne propunem să devenim cel mai puternic partid de centru dreapta din România și să învingem PSD-ul (…) Important este că PMP continuă în forță construirea partidului, prin organizarea internă și în teritoriu, aducerea de noi membri și dă mesajul că este nevoie de unitatea Dreptei pentru a câștiga în toamnă cele mai importante alegeri din România”, a scris Udrea, pe Facebook.