Evenimentul Zilei > International > Europa se pregătește pentru varianta super-mutantă a Covid-19. Ursula von der Leyen propune suspendarea zborurilor către Africa de Sud
Europa se pregătește pentru varianta super-mutantă a Covid-19. Ursula von der Leyen propune suspendarea zborurilor către Africa de Sud

Europa se pregătește pentru varianta super-mutantă a Covid-19. Ursula von der Leyen propune suspendarea zborurilor către Africa de Sud

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a transmis că UE va adăuga o serie de măsuri împotriva noii tulpine de COVID-19. O interdicție de călătorie este luată in considerare, după ce în Africa de Sud a fost descoperită varianta B.1.1.529 a Covid -19.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, propune, în strânsă coordonare cu statele membre, activarea „frânei de urgență” pentru a opri călătoriile aeriene din regiunea sud-africană din cauza variantei de îngrijorare B.1.1.529”.

Majoritatea țărilor au pus o serie de restricții, fiind alarmate de noua variantă din Africa de Sud. Țările asiatice au aplicat măsuri dure, iar Singapore și India au declarat că se vor face controale la sânge la frontieră și vor pune mai mult accent pe testele PCR.

Israelul și Marea Britanie au anunțat că au suspendat toate zborurile spre Africa de Sud, iar Germania a transmis că e pregătită să adauge restricții dure.

Totul despre noua variantă COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că „monitorizează îndeaproape” varianta raportată și este așteptată vineri o reuniune tehnică pentru a stabili dacă B.1.1.529 ar trebui să fie desemnată drept variantă de „interes” sau de „îngrijorare”, scrie, la rândul său, The Guardian.

Noua tulpină are o serie de mutații înfricoșătoare, iar specialiștii au luat în considerare cu totul o altă variantă la momentul conceperii vaccinului.

Oamenii de știință au dezvăluit că noua variantă este mult mai transmisibilă, este mai puternică ca vaccinul și scade sistemul imunitar.

Totul a început când autoritățile au depistat un focar la o universitate, iar responsabilii au crezut că numărul de cazuri a crescut din cauza populației care nu respectă distantarea socială.

Până acum, în total, au fost identificate 59 de cazuri de infecție cu noua tulpină. „Ceea ce ne îngrijorează este faptul că această variantă ar putea să aibă nu doar o transmisibilitate sporită, deci să se răspândească mai eficient, dar ar putea, totodată, să fie capabilă să ocolească sistemul imunitar și protecția pe care o avem în sistemul nostru imunitar”, au arătat cercetătorii sud-africani.

Cercetătorii au demonstrat că are 50 de mutații în total și mai mult de 30 la nivelul proteinei spike, care este ținta majorității vaccinurilor.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: