Evenimentul Zilei > Actualitate > Europa, lovită de o criză nemaivăzută. Avertismentul vine chiar din SUA. „Toată lumea trebuie să fie pregătită”
Europa, lovită de o criză nemaivăzută. Avertismentul vine chiar din SUA. „Toată lumea trebuie să fie pregătită”

Europa, lovită de o criză nemaivăzută. Avertismentul vine chiar din SUA. „Toată lumea trebuie să fie pregătită”

Mesaj de avertisment venit de peste Ocean, îndreptat către Europa, care s-ar putea confrunta, în această iarnă, cu o mare problemă legată de gazele naturale.

Europa va avea probleme, pentru că nu face suficiente eforturi pentru a se pregăti pentru o posibilă criză în aprovizionarea cu gaze la iarnă, în special. vând în vedere. În condițiile în care livrările de gaze naturale lichefiate din SUA nu pot fi majorate, a anunțat un consilier de top în materie de securitate energetică din cadrul Departamentului de Stat.

Problemele cu gazele ar putea să apară în cazul în care iarna va fi una aspră

Amos Hochstein a afirmat că livrările de gaze naturale lichefiate din SUA către Europa se derulează în prezent la capacitate maximă şi, dacă iarna care va veni va fi una dură, livrări suplimentare vor trebui să fie trimise spre Europa prin conductele de gaze.

„Sunt îngrijorat pentru că nu cred că ar trebui să fim vreodată într-o poziţie în care, ştiind că dacă va fi o iarnă dură, nu vor exista suficiente livrări”, le-a pus Amos Hochstein jurnaliştilor cu ocazia unei vizite la Varşovia. „Toată lumea trebuie să fie pregătită şi să se gândească mai mult la acest lucru decât ceea ce văd în prezent în Europa”, a mai spus Hochstein, conform Agerpres.

Diplomatul american s-a declarat îngrijorat de faptul că gradul de umplere a depozitelor de gaze din Europa este sub media din ultimii cinci ani, ceea ce a condus la preţuri record pe unele pieţe, precum şi de faptul că Rusia, o sursă importantă pentru aprovizionarea cu energie a continentului european, „vine după o perioadă prelungită de livrări inexplicabile de mici”.

Atitudine ostilă avută de Hochstein față de Rusia

Hochstein este cunoscut pentru poziţia sa critică faţă de Rusia. El a servit ca emisar special pentru afaceri energetice internaţionale la Departamentul de Stat în administraţia preşedintelui de atunci Barack Obama. În luna august, Secretarul de stat american Antony Blinken l-a numit pe Amos Hochstein în postul de consilier de top în materie de securitate energetică pentru a lucra la măsuri vizând reducerea riscurilor reprezentate de gazoductul Nord Stream 2, conform sursei citate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: