Evenimentul Zilei > Social > EUROPA, bombardată de FURTUNI VIOLENTE. Situația se ÎNRĂUTĂȚEȘTE pe zi ce trece
EUROPA, bombardată de FURTUNI VIOLENTE. Situația se ÎNRĂUTĂȚEȘTE pe zi ce trece

EUROPA, bombardată de FURTUNI VIOLENTE. Situația se ÎNRĂUTĂȚEȘTE pe zi ce trece

Europa a devenit victima mai multor furtuni violente. Din ce în ce mai multe zone sunt afectate de capriciile naturii, câteva căpătând statutul de uragan.

Mai multe zone din Europa se confruntă cu furtuni şi inundaţii. Uraganul Leslie a făcut ravagii în peninsula Iberică, unde a lovit cu rafale de vânt de aproape 180 de kilometri pe oră şi ploi torenţiale.

Situaţia este gravă şi în sudul Franţei, unde mai multe regiuni sunt vizate de cod roşu şi portocaliu de vreme rea. În departamentul Aude, cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa din cauza inundaţiilor.

La Barcelona şi în împrejurimi, furtuna a adus ploi torenţiale şi inundaţii. Autorităţile locale îi îndeamnă pe şoferi să evite zonele în care au fost emise alerte de inundaţii.

Însoţită de precipitaţii abundente, o altă furtună, numită Callum de meteorologi, a provocat pagube majore în Marea Britanie. Mai multe drumuri au fost închise din cauza alunecărilor de teren şi a inundaţiilor, iar britanicii au fost îndemnaţi să rămână în case, scrie Antena3.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: