Evenimentul Zilei > Actualitate > Europa ar putea petrece Crăciunul în izolare. Restricțiile impuse nu mai fac față valului patru
Europa ar putea petrece Crăciunul în izolare. Restricțiile impuse nu mai fac față valului patru

Europa ar putea petrece Crăciunul în izolare. Restricțiile impuse nu mai fac față valului patru

Izolarea ar putea reveni în toată Europa, pe măsură ce  „al patrulea val” se extinde foarte rapid de la o țară la alta. Cazurile de noi infecții cu Covid-19 au crescut în diferite țări, întrucât Marea Britanie a înregistrat peste 45.000 de cazuri într-o singură zi.

Proteste în fața Ambasadei Austriei din Franța

Germania și Austria înregistrează o creștere a numărului de cazuri de coronavirus în fiecare zi. Cele mai recente date au arătat că au fost peste 65.000 de cazuri noi într-o singură zi în Germania, iar în Austria a existat un nou record de 15.145.

În Europa, săptămâna trecută, au fost înregistrate mai mult de jumătate din mediile de șapte zile ale infecțiilor la nivel global și aproximativ jumătate dintre cele mai recente decese. Cancelarul german, Angela Merkel, a anunțat joi restricții asupra vieții publice pentru cei care nu au fost încă vaccinați, în zonele în care spitalele sunt pline cu pacienți cu Covid. De asemenea, Austria a impus izolarea pentru persoanele nevaccinate.

Câteva sute de oameni au protestat în fața Ambasadei Austriei la Paris împotriva restricțiilor Austriei, temându-se că Franța ar putea fi următoarea care să impună restricții menite să reducă creșterea infecțiilor.

Președintele Emmanuel Macron a spus că Franța nu trebuie să urmărească acele țări europene care impun izolarea pentru persoanele nevaccinate, datorită succesului în a stopa răspândirea virusului. „Acele țări care blochează persoanele nevaccinate sunt cele care nu au pus în aplicare certificatul verde. Prin urmare, acest pas nu este necesar și în Franța”, a declarat Macron.

Telegraph raportează că Agenția Europeană a Medicamentului a dat vina pe oamenii care nu sunt afectați de virus, dar și pe varianta delta, pentru că exercită presiune asupra unităților de terapie intensivă. Dr Marco Cavaleri a spus: „Ne aflăm în mijlocul a ceea ce numim al patrulea val”.

Problemele cu care se confruntă Marea Britanie

În Germania, cancelarul Angela Merkel a cerut mai multe o campanie care să trimită oamenii la vaccinare, mai ales pe cei sceptici. Institutul Robert Koch a raportat cum cazurile confirmate au crescut cu 52.826, pe măsură ce al patrulea val al pandemiei a pus stăpânire pe Europa. „Nu este prea târziu pentru a opta pentru o primă doză de vaccinare”, a spus ea la un congres al primarilor germani.

„Toți cei care se vaccinează se protejează pe sine și pe alții. Și dacă destui oameni sunt vaccinați, aceasta este calea de ieșire din pandemie”. Ea a adăugat că trebuie să existe un „efort național” pentru a începe distribuirea în masă a vaccinurilor, deoarece protecția oferită de vaccinuri a început să scadă la șase luni după a doua doză.

Se întâmpla când Marea Britanie a înregistrat încă 46.807 de cazuri de Covid. De asemenea, pandemia a luat viețile a 199 de persoane în ultimele 24 de ore, potrivit datelor oficiale ale guvernului. Boris Johnson a spus că există o nouă amenințare, deoarece cazurile cresc în țări europene, precum Austria, Belgia, Olanda și Germania.

Descriindu-l ca un „viscol”, el a spus: „Nu știm încă în ce măsură acest nou val se va extinde pe țărmurile noastre, dar istoria arată că nu ne putem permite să fim mulțumiți”. Însă, în ciuda creșterii infecțiilor, el nu a declanșat nu alt plan pentru Marea Britanie.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.