Evenimentul Zilei > Social > EURO 2020. PRO TV a dat marea lovitură duminică seara. Românii au stat cu ochii pe finala Italia – Anglia, audiență greu de egalat
EURO 2020. PRO TV a dat marea lovitură duminică seara. Românii au stat cu ochii pe finala Italia – Anglia, audiență greu de egalat

EURO 2020. PRO TV a dat marea lovitură duminică seara. Românii au stat cu ochii pe finala Italia – Anglia, audiență greu de egalat

PRO TV a făcut o audiență foarte mare, duminică seara, în timpul finalei Campionatului European, disputată de Italia și Anglia pe „Wembley”.

Mare lovitură dată de postul PRO TV, la nivel de audiență, duminică seara, în timpul finalei Campionatului European, disputată de Italia și Anglia (1-1, 3-2 după executarea loviturilor de departajare).

Românii au fost foarte interesați de partida jucată pe „Wembley”, iar cei de la PRO TV au făcut o audiență de peste 18 puncte de rating, după cum anunță capital.ro.

Când a fost vârful de audineță al finalei Italia – Anglia

„Vârful de audiență a fost de 18,7 puncte de rating pe publicul Național, înregistrat în prima repriză a meciului, iar în rest media de audiență a fost în jur de 15 și chiar 17 puncte de rating.

Victoria Italiei în fața Angliei, în finala EURO, a fost lider de audiență în intervalul 22:00 – 24:54, fiind cel mai vizionat program din România, din acest an. În rândul publicului național, cu vârsta cuprinsă între 21 și 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, PRO TV avea 17.8 puncte de rating și 55.0% cotă de piață, de șapte ori mai mult față de locul 2 care avea doar 2.7 puncte de audiență și 8.4% share.

„PRO TV a înregistrat 15.8 puncte de audiență și 56.2% share, în timp ce locul 2 avea cifre de șapte ori mai mici”

În același interval, la nivelul publicului cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, din mediul urban, PRO TV a înregistrat 15.8 puncte de audiență și 56.2% share, în timp ce locul 2 avea cifre de șapte ori mai mici, înregistrând 2.4 puncte de audiență și 8.5% share”, conform sursei citate.

Aproape 3 milioane de telespectatori din țară au urmărit meciul, iar în minutul de maximă audiență de la 22:48, peste 3.4 milioane de români se uitau la finala EURO.

Itala a devenit campioană europeană pentru a doua oară în istoria, Anglia nu a triumfat la acest nivel

Italia a câștigat, duminică, cel de-al doilea titlu continental, după cel din 1968. Naționala Angliei rămâne fără trofeu, după eșecul suferit la „loteria penalty-urilor”. Englezii se pot lăuda doar cu titlul mondial câștigat în anul 1966, pe propriul teren.