EURO 2020. În ce stadiu se află lucrările la stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf

EURO 2020. În ce stadiu se află lucrările la stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf

Ion Ştefan, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din Guvernul Ludovic Orban, a efectuat azi vizite-surpriză pentru a verifica stadiul lucrărilor la stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf.

Astfel, ministrul s-a întâlnit cu reprezentanții constructorilor de la stadioanele Steaua Bucureşti, Giulești „Valentin Stănescu” și „Arcul de Triumf”, care l-au asigurat că toate lucrările sunt în grafic şi au avansat faţă de săptămâna trecută, astfel încât:

· la Steaua (capacitate de 31.254 de locuri):

o s-au executat lucrările de infrastructură în proporţie de 95%;

Ne puteți urmări și pe Google News

o se execută lucrări la partea de suprastructură a stadionului, lucrări din beton monolit şi prefabricate (stadiul acestora este de cca. 85%);

o au început lucrările la instalaţii şi arhitectură pentru spaţiile aferente subsolului stadionului (stadiul de cca. 25%);

o confecţia metalică a acoperişului este 50% montată.

· la Rapid (capacitate de 14.050 de locuri):

o săpătura este realizată în proporţie de 100%;

o betonul de egalizare, în proporţie de 95%;

o hidroizolaţie la nivelul fundaţiilor, în proporţie de 95%;

o fundaţii, în proporţie de 50%.

· la Arcul de Triumf (capacitate de 8.207 de locuri ):

o lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii sunt realizate în proporţie de 95%;

o lucrările de execuţie stâlpi, diafragme, fundaţii izolate - 85%;

o lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii - 30%.

Mi-am început ziua cu o nouă vizită pe şantierele celor trei stadioane la care se lucrează pentru organizarea meciurilor din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 (EURO 2020). După cum am spus şi săptămâna trecută, finalizarea acestor obiective este una dintre priorităţile mele, iar constructorii sunt sigur că se vor obişnui cu asemenea vizite neanunţate. Este important să ştim în permanenţă care este stadiul lucrărilor şi de ce mai este nevoie pentru ca angajamentele asumate de România să poată fi respectate, iar lucrările să fie de calitate!”, a declarat, astăzi, 13 noiembrie, Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației.