Evenimentul Zilei > Sport > EURO 2020. Germania – Ungaria: 2-2. În optimi, Germania va întâlni Anglia, pe 29 iunie, pe Wembley
EURO 2020. Germania – Ungaria: 2-2. În optimi, Germania va întâlni Anglia, pe 29 iunie, pe Wembley

EURO 2020. Germania – Ungaria: 2-2. În optimi, Germania va întâlni Anglia, pe 29 iunie, pe Wembley

Echipa de fotbal a Germaniei s-a calificat în optimile de finală ale turneului final EURO 2020, după ce a remizat cu selecţionata Ungariei, scor 2-2 (1-2), în meciul ce a avut loc miercuri seara, pe Fussball Arena din Munchen, în Grupa F a competiţiei.

Ungaria a condus cu 1-0 şi 2-1, după golurile lui Adam Szalai (minutul 11) şi Andras Schaefer (68). Germania a înscris prin Kai Havertz (66) şi Leon Goretzka (84).

Germania a încheiat pe locul 2, cu 4 puncte, câte a avut şi Portugalia, ocupanta locului 3, echipă care a fost învinsă de Mannschaft în meciul direct (4-2). Franţa, cu 5 puncte, a câştigat grupa, considerată cea mai puternică de la această competiţie, iar Ungaria, cu 2 puncte, s-a clasat pe ultimul loc.

În optimi de finală, Germania va întâlni Anglia pe 29 iunie, pe stadionul londonez Wembley.

La Munchen, Ungaria a părut mult timp capabilă să reuşească una din cele mai mari surprize din istoria competiţiei în faţa unei echipe care a fost de nerecunoscut, departe de evoluţiile bune din primele meciuri de la acest turneu. Germanul Kimmich a ratat prima ocazie în minutul 4.

Ungaria a deschis scorul în minutul 11 împotriva cursului jocului, pe contraatac, prin Adam Szalai, cu o lovitură de cap, după o centrare de pe dreapta a lui Roland Sallai.

Germania, care ar fi fost eliminată în cazul unui eşec, a presat în căutarea egalării, însă a fost greoaie, lipsită de inspiraţie şi uneori de şansă, iar mulţi jucători au prins o zi slabă. Havertz a trimis periculos în faţa porţii (min. 17), apoi gazdele au ratat două ocazii într-un singur minut, 21, prin Hummels (bară) şi Ginter.

Ungaria s-a apărat foarte bine, supraaglomerat, şi aproape că nu a mai fost în pericol până în ultimul minut al primei reprize, când Havertz a avut o execuţie neinspirată.

Prima situaţie notabilă din actul secund a fost un şut destul de slab al aceluiaşi Havertz (52), apoi Ungaria a avut şansa golului la lovitura liberă a lui Sallai (62).

Germania a egalat cu şansă în min. 66, prin Havertz, după o greşeală a portarului Gulacsi.

Aproape imediat după reluarea jocului, Ungaria a trecut din nou în avantaj, Andras Schaefer profitând de o bâlbâială în apărarea Germaniei. Szalai, autorul primului gol, a pasat decisiv la această fază.

Kroos a ratat o mare ocazie prin Kroos, după o combinaţie cu Gosens (81).

Selecţionerul Joachim Loew a făcut schimbări cu caracter ofensiv, iar Goretzka a egalat în min. 84, la o fază de atac prelungită.

În al patrulea minut de prelungire, Sane a tratat foarte prost o fază care putea aduce victoria echipei sale şi câştigarea grupei. Germania a fost condusă cu 1-0 şi în precedentele meciuri de la acest turneu (0-1 cu Franţa şi 4-2 cu Portugalia). Ungaria a jucat la Budapesta primele sale partide de la EURO 2020, cu Portugalia (0-3) şi Franţa (1-1).

Ultimul Campionat European la care Germania a fost eliminată după faza grupelor a fost cel din 2004.

Mannschaft nu a trecut de faza grupelor la Cupa Mondială 2018. Observator UEFA pentru arbitri a fost grecul Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din România.

Germania şi Ungaria nu au mai fost adversare la un turneu final de la finala Cupei Mondiale 1954, câştigată de Mannschaft cu 3-2.

Ungaria nu s-a bazat la acest turneu pe cel mai talentat jucător al său, Dominik Szoboszlai, accidentat.

La EURO 2016, Germania a fost eliminată de Franţa în semifinale, iar Ungaria a fost învinsă de Belgia în optimi. Pentru Joachim Loew, EURO 2020 este ultimul turneu final ca selecţioner al Germaniei.

Germania este una din adversarele României în preliminariile CM 2022.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: