Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Eternul domn Cioloș și ceilalți plafonați care conduc treburile țării față cu facturile la curent și căldură
Eternul domn Cioloș și ceilalți plafonați care conduc treburile țării față cu facturile la curent și căldură

Eternul domn Cioloș și ceilalți plafonați care conduc treburile țării față cu facturile la curent și căldură

Lovit de o criză de curaj nebun, Marcel Ciolacu a anunțat țara și pe președintele ei că PSD a transferat prerogativele Guvernului la Parlament, iar prima măsură pe care o va lua Legislativul transformat în Executiv, prin voința domniei sale, va fi plafonarea prețului la curent electric și căldură. Și nu o va face oricum, ci prin lege, doar România se pretinde stat de drept, nu?

Și ca să-i ia lui Florin Cîțu pâinea de premier interimar de la gură, l-au și chemat pe șeful Romgaz, Aristotel Jude, să prezinte raportul în fața parlamentarilor.

Acesta a dat asigurări că  Romgaz poate furniza necesarul de combustibil pentru producătorii de energie termică, dar nu pentru toți, ci doar pentru cei cu care a încheiat deja contracte.

Aici începe misterul.

Care or fi mai mulți, cei care au încheiat sau cei care n-au încheiat? Asta șeful Romgaz a trecut-o, aristotelic, sub tăcere.

Că o fi criză de curaj sau nebunie ce l-a apucat pe șeful social-democraților nici nu mai contează, dacă PSD dă! Că nu dă de la el.

O scuză pentru domnul Ciolacu este că nici dinspre PNL nu a venit o altă idee, în afara plafonării, pentru ca populația să-și permită peste iarnă niscaiva căldurică și lumină în case la costuri suportabile.

Cine va plăti, în final, costurile plafonării, nu-i interesează dacă, momentan, dau bine la televizor.

După umila și necompetenta mea părere, tot românii pe care, chipurile, îi protejează vor băga mâinile în buzunare să le plătească prostia. Nu va trece nici un an până când economia reală îmi va da dreptate…

Ce pretenții să mai ai de la niște lideri politici plafonați?

Ce dacă țara nu mai are energie? Dacă nu e verde, mai bine să nu mai fie, păi ori suntem europeni, ori nu mai suntem?

Criza de lideri credibili nu i-a dat președintelui Iohannis altă variantă pentru propunerea de premier decât Dacian Cioloș.

Dacă-i iese, domnul Cioloș ar fi singurul prim-ministru din istoria noastră postdecembristă care s-ar întoarce la locul faptei.

El a dat marți de știre că, dincolo de plafonare, se gândește la reducerea TVA la energie de la 19% la 5%.

Ba, euforic cum îi stă bine unuia care este cât p-aci să-și vadă visul cu ochii, zice că se gândește și la exceptarea de la plată a certificatelor verzi, care se care regăsesc şi în facturile consumatorilor casnici.

Cu TVA mai treacă-meargă, dar ideea asta cu certificatele verzi sigur o să-i atragă o ploaie de pumni în cap de la frații lui, progresiștii, dacă Comisia Europeană nu va recomanda aceeași măsură, așa cum se aude.

Ca premier, domnul Cioloș și-a atins limitele în mandatul precedent. Restul pretendenților abia așteaptă să și le dovedească.

Să nu dai cu paltonul de pământ ca domnul președinte pe aeroportul din Paris?

 

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: