Evenimentul Zilei > Social > Estimare sumbră a ministrului Educației. Elevii s-ar putea întoarce în online
Estimare sumbră a ministrului Educației. Elevii s-ar putea întoarce în online

Estimare sumbră a ministrului Educației. Elevii s-ar putea întoarce în online

Școlile din București ar putea reveni în online, la jumătatea lunii octombrie, dacă rata de infectare cu coronavirus va trece de 6 cazuri la o mie de locuitor.

Estimarea îi aparține ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, care atrage atenția că numărul de infectări cu COVID-19 este în creștere în București. El a precizat că pentru a evita o astfel de situație, revenirea la învățământul online, este nevoie ca oamenii să se vaccineze.

„Astăzi, în Bucureşti avem 1.02 rata de infectare. La 1 august aveam 0,13, deci într-o lună am crescut de şase ori. Dacă nu înţelegem importanţa vaccinării, este posibil să ajungă, în a doua parte a lunii octombrie, Bucureştiul, la şase la mie. A nu se confunda atingerea pragului de şase la mie cu intrarea în carantină. Ar urma să stea 10 zile – două săptămâni, în online. Aşa a fost şi în valul 3”, a declarat Sorin Cîmpeanu într-o emisiune la Digi 24.

În ce condiții va fi reluat învățământul online

Potrivit spuselor sale, există o prevedere care spune că este analizată situația ratei de infectare în fiecare zi de vineri. Iar scenariul stabilit este valabil pentru întreaga săptămână următoare. Ministrul a precizat cum decurge această preocedură.

„Dacă într-o zi de vineri vom avea 5,99 la mie, toate şcolile vor fi cu prezenţă fizică, chiar dacă luni, marţi, miercuri se ajunge la 6.01 – 6,05. Sunt praguri stabilite de INSP, Ministerul Sănătăţii, CNSU, rata de 6 la mie, ca referinţă. Autorităţile statului şi-au asumat răspunderea de 6 la mie ca rată de referinţă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întâlniri cu părinții pentru vaccinarea copiilor

Ministrul Educaţiei a mai precizat că în fiecare școală sunt organizate întâlniri cu părinții și reprezentanții DSP pentru a se explica importanța campaniei de vaccinare a copiilor.

„Am cerut o listă cu persoana desemnată la nivelul fiecărei şcoli pentru siguranţa sanitară şi facilitarea întâlnirilor interactive între părini şi DSP. Aceste discuţii au început să aibă loc şi vor fi susţinute până în 13 septembrie şi după 13 septembrie. E vorba de o informare pentru a-şi exprima părinţii un acord informal asupra vaccinării”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă un profesor nevaccinat mai poate preda fizic, ministrul Educaţiei a declarat că profesorii s-au imunizat în proporţie de 60 la sută.