Evenimentul Zilei > Politica > Este valabil pentru toți românii. Klaus Iohannis a spus-o răspicat. Situația este dezastruasă
Este valabil pentru toți românii. Klaus Iohannis a spus-o răspicat. Situația este dezastruasă

Este valabil pentru toți românii. Klaus Iohannis a spus-o răspicat. Situația este dezastruasă

Vaccinarea este singura soluție, la îndemâna tuturor, pentru a opri pandemia de COVID-19.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut, sâmbătă, un nou apel la vaccinare. Șeful statului a arătat că aceasta este singura soluție pentru a opri răspândirea infectărilor cu coronavirus și de a bloca pandemia de COVID-19.

Șeful statuluia precizat, într-un mesaj nou, că România se află într-o situație disperată și că nu există o altă soluție decât vaccinarea.

„Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile. Vorbim despre o catastrofă, o situaţie disperată în care am primit deja sprijin de la opt state europene. Avem ajutor din toate părţile, dar nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi! Nu există altă soluţie decât vaccinarea şi trebuie să fim serioşi şi să acceptăm acest lucru. Dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi, să nu ajungeţi la spital, să nu daţi boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie”, a scris președintele Klaus Iohannis, într-o postare pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a dat ca exemplu celelalte state din vestul Europei unde pandemia a fost „domolită” printr-o campanie masivă de vaccinare.

Număr record de vaccinări

Conform ultimului bilanț transmis de CNCAV, vineri seara, numărul persoanelor care s-au vaccinat a ajuns la aproape 130.000. Astfel, un număr de 128.014 doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate până vineri după amiază. Dintre acestea, 86.385 de doze au fost administrate unor persoane care s-au vaccinat pentru prima oară. Alte 10.476 reprezintă doza a doua şi 31.153, doza a treia.

Potrivit CNCAV, de la începutul campaniei de vaccinare anti- COVID, din 27 decembrie 2020, au fost administrate 11.612.914 de doze de vaccin, pentru 6.242.319 persoane, dintre care 5.828.457 au primit schema completă şi 661.239 s-au imunizat cu doza a treia.

În intervalul analizat, au fost înregistrate 36 de reacţii adverse, două de tip local şi 34 de tip general. În total, de la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 17.989 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 1.942 de tip local şi 16.047 de tip general.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: