Știrea momentului! Termenul de vaccinare obligatorie, amânat. Oficialii, speriați

Sursa: Arhiva EVZ

Vaccinarea obligatorie pentru personalul NHS ar putea fi amânate cu jumătate de an, a fost dezvăluit aseară, în urma protestelor la nivel național și pe fondul cererilor din partea consilierilor conservatori de a renunța complet la această regulă.

Boris Johnson ia în considerare „renunţe” pentru a evita revoltele. Anunțul vine cu două săptămâni înainte ca angajații medicali să fie obligați să-și dovedească statutul de vaccinare. Termenul limită era 3 februarie, ultima zi în care îşi puteau face vaccinul. Pe 4 februarie, cei fără vaccin s-ar fi confruntat cu avertismente de concediere.

Lucrători din domeniul sănătății s-au alăturat protestelor din toată ţara

În ciuda amenințărilor la adresa carierei lor și a mai multor campanii de stimulare, peste 80.000 de angajați ai NHS au refuzat să se vaccineze.  Mulți dintre ei s-au alăturat sâmbătă anti-vacciniştilor din toată țara, când au protestat împotriva regulilor obligatorii privind vaccinurile.

În Londra, zeci de lucrători din domeniul sănătății au fost văzuți aruncând cu obiecte sanitare în polițiștii din faţa Downing Street, în timp ce alții și-au lăsat uniformele medicale în Trafalgar Square.

Piers Corbyn s-a numărat printre participanți în timp ce s-au adunat în fața BBC Broadcasting House, unde un protestatar a îmbrăcat o mască Squid Game și un costum pentru riscuri biologice şi cu o seringă uriaşă în mâini.

Uniforma unui angajat de pe ambulanță a fost spânzurată în Regent's Park

Mitinguri pentru libertate au avut loc, de asemenea, la Manchester, Birmingham, Leeds și Newcastle, unde protestatarii au ridicat pancarte pe care scria: „Fără mandat de vaccin”.

Deși rata mortalității din Marea Britanie a scăzut masiv pe măsură ce mai mulți oameni au fost vaccinați, oamenii din sănătate spun că vaccinul este un „medicament experimental”.

Demonstrațiile de sâmbătă au avut loc când Colegiul Regal al Medicilor Generali a cerut guvernului să prelungească termenul limită pentru a preveni lipsa masivă de personal în serviciul de sănătate.

Președintele Martin Marshall: Vaccniarea obligatorie nu este calea corectă de urmat

Președintele Martin Marshall a spus că vaccinarea obligatorie pentru profesioniștii din domeniul sănătății „nu este calea corectă de urmat” și că aproximativ zece la sută din personalul din unele spitale și cabinete de medici nu a avut virusul Covid.

Protestând la Londra, lucrătoarea de la ambulanță Christabelle Gregory, în vârstă de 32 de ani, a declarat: „Oamenii ne aplaudau odată, dar acum nu mai există nicio apreciere. Sunt tânără și am anticorpi, lucrez în prima linie, așa că nu vreau vaccinul”.

Victoria Kesserwan, asistenta la urgenţă, în vârstă de 36 de ani, din Oxford, a adăugat: „O sa-mi pierd jobul pe care il iubesc pentru ca nu vreau vaccinul. Este prea nou și nu știm suficient despre el”, relatează Daily Mail.