Evenimentul Zilei > Actualitate > ESTE SPECTACULOS. Trăieşte fără apă şi iese afară doar noaptea: ANIMALUL de companie pentru cei care caută ALTCEVA | GALERIE FOTO
ESTE SPECTACULOS. Trăieşte fără apă şi iese afară doar noaptea: ANIMALUL de companie pentru cei care caută ALTCEVA | GALERIE FOTO

ESTE SPECTACULOS. Trăieşte fără apă şi iese afară doar noaptea: ANIMALUL de companie pentru cei care caută ALTCEVA | GALERIE FOTO

Specialiştii spun că se simte foarte bine şi în apartamentele noastre!

Jerboa este un fel de cangur în miniatură, animal de companie pentru insomniaci. E extrem de simpatic, iubeşte deşertul, trăieşte fără apă şi iese afară doar noaptea.

Potrivit specialiştilor, şoarecele egiptean de deşert Jerboa a devenit animal de companie pentru stăpânii care caută altceva. Trăieşte în deşert, îndeosebi în zona Egiptului, dar este întâlnit până în Orientul Mijlociu. Picioarele din spate sunt lungi, îl ajută să se deplaseze şi să facă salturi foarte mari în comparaţie cu dimensiunea corpului, iar cele din faţă îi servesc doar pentru a ţine hrana atunci când mănâncă. Se hrănesc cu preponderent cu rădăcini, sunt rozătoare, de fapt, dar consumă şi insecte sau larve.

Pot să evadeze

Îşi asigură necesarul de lichide din alimentaţie, suporta temperaturile extreme, dar nu umezeala şi curenţii de aer. De aceea, trebuie ţinuţi în locuri bine aerisite, fără aparate de aer condiţionat.
Acvariile pentru Jerboa trebuie să aibă cel puţin 80 de cm lungine şi să fie acoperite cu un capac, altfel pot să evadeze!
Este bine sa le asiguram niste locuri in care sa se poata ascunde din cand in cand, pentru ca in desert sapa galerii si stau in vizuini in timpul zilei.
Tot specialiştii spun că, chiar dacă este destul de comod ca animal de companie, jerboa trăieşte până la 4 ani şi este un animal nocturn.