Evenimentul Zilei > Politica > Este oficial. Ionuț Moșteanu: „USR nu va vota guvernul minoritar Nicolae Ciucă”
Este oficial. Ionuț Moșteanu: „USR nu va vota guvernul minoritar Nicolae Ciucă”

Este oficial. Ionuț Moșteanu: „USR nu va vota guvernul minoritar Nicolae Ciucă”

Purtătorul de cuvânt al Uniunii, Ionuţ Moşteanu a declarat vineri că USR nu va vota un guvern minoritar PNL-UDMR. În plus, el a spus că partidul pe care îl reprezintă nu dorește suspendarea, respectiv demiterea președintelui Klaus Iohannis.

USR a luat act de decizia PNL de a merge în Parlament cu un guvern minoritar PNL-UDMR. USR nu va vota acest guvern minoritar, aşa cum am spus în repetate rânduri, susţine refacerea coaliţiei de guvernare PNL, USR, UDMR, la fel aşa cum am spus în repetate rânduri. Însă PNL, prin decizia de a merge înainte în decizia din zilele trecute, de a nu flexibiliza mandatul premierului desemnat Ciucă şi a merge înainte cu acest guvern minoritar, menţine această criză politică”, a afirmat Moşteanu.

El a adăugat că dacă acest guvern minoritar va fi adoptat de Parlament, va trece cu voturile PSD.

În altă ordine de idei, USR nu dorește suspendarea, respectiv demiterea președintelui României, pe fondul crizei politice provocate în România.

„România nu are nevoie de încă o criză. Avem o criză de sănătate, alta în energie. Orice criză ar fi o povară în plus. Nu cred că este cazul să băgăm România într-o aventură și mai complicată”, a mai spus Ionuț Moșteanu.

Nici PSD nu va vota în Parlament un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă

Parlamentarii PSD nu vor vota în Parlament un guvern minoritar PNL – UDMR condus de Nicolae Ciucă. Ultimele negocieri, dintre Marcel Ciolacu, premierul desemnat și președintele Klaus Iohannis nu au avut nici un rezultat.
Surse din PSD, citate de publicația Capital, susțin că președintele Klaus Iohannis și generalul Nicolae Ciucă nu au reușit să-l convingă pe Marcel Ciolacu să asigure voturile necesare învestirii unui cabinet PNL – UDMR. Social-democrații, nu vor fi părtași la susținerea unui Guvern condus de Nicolae Ciucă.

De altfel, în toată această perioadă, de negocieri și discuții, mai mulți lideri PSD au declarat că este exclus așa ceva.

Sursele citate au precizat că PSD a refuzat să participe cu miniștri într-un astfel de guvern și nici nu-și vor da votul pentru învestire. În aceste condiții, dat fiind că PNL a eșuat și în negocierile cu USR, guvernul va pica în Parlament. Iar Florin Cîțu va rămâne, în continuare premier interimar atât timp cât îi va permite Constituția.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.