Evenimentul Zilei > Social > Este o informaţie-cheie în pandemie. Cum o pot afla românii care merg la vaccinare
Este o informaţie-cheie în pandemie. Cum o pot afla românii care merg la vaccinare

Este o informaţie-cheie în pandemie. Cum o pot afla românii care merg la vaccinare

Odată bifată programarea pentru vaccinarea împotriva Covid-19, va fi comunicată automat data la care trebuie făcut rapelul. În funcţie de această dată, cei interesaţi de vaccinare pot afla ce vaccin vor primi.

Este o informaţie-cheie în pandemie. Cum o pot afla românii care merg la vaccinare. Desigur, cel mai important pas rămâne programarea pe platforma de vaccinare, aspect care încă ridică unele probleme de ordin tehnic.

Odată bifată programarea pentru vaccinarea împotriva Covid-19, va fi comunicată automat data la care trebuie făcut rapelul. În funcţie de această dată, cei interesaţi de vaccinare pot afla ce vaccin vor primi.

Tot ceea ce trebuie să mai facă este să calculeze numărul de zile dintre prima doză şi a doua doză. Calculul este foarte simplu.

Dacă programarea rapelului e programată după 21 de zile, înseamnă că vaccinul care va fi administrat va fi de la Pfizer.

Dacă programarea pentru rapel se face după 28 de zile de la prima doză, înseamnă că vaccinarea va fi făcută cu Moderna.

Dacă programarea pentru rapel este făcută după 56 de zile de la prima doză, AstraZeneca este vaccinul care fi administrat. Amintim că luni a început etapa a 3-a de vaccinare, care este deschisă tuturor persoanelor care au împlinit 16 ani.

Atenţie la primele zile după vaccinare
vaccinare, prima doza, rapel, emilian popovici, epidemiolog

Este o informaţie-cheie în pandemie

Autorităţile au anunţat că programările se pot face atât prin platforma electronică, cât şi prin apelarea numărului de call center. „Modalităţile de finalizare a procesului de programare pentru persoanele înscrise pe listele de aşteptare sunt următoarele:

– pentru cei care aleg programarea individuală în platforma electronică: la momentul în care locurile devin disponibile la centrul unde persoana s-a înscris, beneficiarul primeşte o notificare în acest sens, iar ulterior va intra în aplicaţie, pentru alegerea zilei şi a intervalului orar.

– persoana care nu confirmă prin programare locul disponibil în termen de 24 de ore de la primirea notificării, va mai primi încă două notificări ulterioare; în lipsa unei confirmări în acest interval de timp, beneficiarul rămâne pe lista de aşteptare, însă va pierde poziţia ocupată iniţial.

– pentru persoanele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021.414.44.25; când va apărea un loc liber la centrul de vaccinare unde s-a înscris, va fi programat la vaccinare în ziua şi în intervalul orar disponibil pentru administrarea vaccinului; aceste persoane vor fi notificate şi nu este necesar să confirme programarea.

– persoana înscrisă în lista de aşteptare are posibilitatea de a se realoca pe lista de aşteptare a unui alt centru de vaccinare”, se arată pe infobt.ro.

foto: Răzvan Vălcăneanţu