Evenimentul Zilei > Social > Sindicalistul timișorean care a vorbit despre „planul de amenzi”, dar afară din Poliție
Sindicalistul timișorean care a vorbit despre „planul de amenzi”, dar afară din Poliție

Sindicalistul timișorean care a vorbit despre „planul de amenzi”, dar afară din Poliție

Poliţistul care a vorbit despre planul de amenzi din perioada stării de urgenţă se plânge că a fost dat afară pe când era în concediu medical.

Agentul Valer Kovacs, lider al filialei Timiș a Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS, a fost dat afară din Poliție, în urmă cu trei zile. El a acuzat, în perioada stării de urgență, că șefii le-au impus un plan de amenzi.

„Mi se pare aberant, ca minister, să angajezi din sursă externă pe perioada stării de urgență orice civil, care nu are nicio pregătire și pe liderii de sindicat incomozi să-i dai afară ca pe o măsea stricată. Asta e foarte trist.  Eu nu am avut fapte penale, nu am avut niciun dosar ca să fiu dat afară. Nimeni în 30 de ani nu a auzit așa ceva – un polițist să fie dat afară  ca lider de sindicat, avertizor de integritate pentru că a ieșit public, a vorbit de neajunsuri și de amenzi”, a acuzat sindicalistul.

„Doar din pură răzbunare că domnul Petecel așa a vrut? A fost pură răzbunare din partea șefului Poliției Timiș. Eu cui să-i fac contestație? La domnul Vasilescu? Socrul lui Petecel, Roibu, a fost șef direct lui Vasilescu. Luni vor sta de vorbă cu avocatul și voi face plângere penală, inclusiv la DNA, e abuz în serviciu grosolan”, a mai susținut liderul de sindicat, potrivit pressalert.

Chiar premierul Ludovic Orban l-a sunat pentru a discuta pe această temă. Acesta a fost mutat, în perioada stării de urgență, la solicitarea sa, în prima linie, la postul de Poliție din Peciu, el fiind angajat al Serviciului comunicații și informatică din cadrul IPJ Timiș, mai scrie Press Alert.

”Eram internat în spital când am auzit că sunt cercetat disciplinar. Nu aveam nici telefon la mine. Am înțeles că s-a dat alarmă pe Serviciul de comunicații și informatică pentru a fi adus la lucru. Cele mai multe dintre acuzații erau de prejudicii aduse imaginii instituției prin ieșirile mele publice. Au fost și altele. Mi-au căutat tot felul de cercetări disciplinare, de astea, de mizerie, ca să adune cât mai multe, ca să mi le dea pe toate o dată”, mai acuză sindicalistul.

„În urmă cu două săptămâni, mi-au dat două sancțiuni în regim de urgență, probabil aveau un plan să le dea și pe astea trei, ca să fiu destituit. Două le-am contestat la București. Nu s-a luat în considerare că le-am contestat. Când am ieșit din spital, colegii m-au anunțat că sunt cercetat disciplinar în continuare. Nu mi-a venit să cred că se poate ajunge la destituire, eu fiind acasă în medical. E o măsură absolut abuzivă, mai acuză fostul polițist.

„Au profitat de starea de urgență ca să mă elimine până în starea de 15 că se ridica starea de urgență. Acum trei zile, au venit la mine acasă șeful meu direct și un ofițer de la resurse umane și mi-au spus că urmează să imi prezinte niște materiale cu astea două sancțiuni disciplinare. Când mi-au spus de destituire, i-am poftit afară. Eu am fost cercetat în lipsă, fără să-mi pot pregăti apărare, fără să am drept la nimic”, susține Kovacs.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.