Evenimentul Zilei > International > Este incredibil ce s-a descoperit într-o valiză pe aeroport. FOTO
Este incredibil ce s-a descoperit într-o valiză pe aeroport. FOTO

Este incredibil ce s-a descoperit într-o valiză pe aeroport. FOTO

Personalul aeroportului din Galapagos a găsit 185 de broaște țestoase într-o valiză în timpul unui control de rutină.

Personalul unui aeroport din Insulele Galapagos a găsit 185 de broaște țestoase într-o valiză care se îndrepta spre continentul Ecuadorului, au declarat duminică autoritățile de mediu.

Descoperirea a fost făcută în timpul unei inspecții de rutină, ​​a declarat ministerul mediului pe Twitter , adăugând că poliția investighează cazul.

Traficul în largul Insulelor Galapagos este o infracțiune pedepsită cu închisoare de la unu la trei ani. Insulele sunt o zonă sălbatică protejată și adăpostesc specii unice de floră și faună. Zona se află la 1.000 de kilometri vest de Ecuador.

Personalul aeroportului din Galapagos găsește 185 de țestoase în valiză în timpul inspecțiilor de rutină

Este incredibil ce s-a descoperit într-o valiză pe aeroport

Reprezentanţii aeroportului şi Parcului Naţional din Galapagos (PNG) au descoperit o specie de broaşte ţestoase, dintre care zece moarte, care urmau să fie transportate din arhipelag pe continent.

Situate la 1.000 de kilometri de coastele ecuadoriene, insulele Galapagos au o floră şi faună unice în lume

Vârsta ţestoaselor nu depăşeşte trei luni şi carapacea lor este extrem de tânără, a declarat aeroportul din Galapagos într-un comunicat, ceea ce face dificilă locul de origine al acestor broaşte ţestoase, fiecare specie fiind diferită potrivit insulei din care provin.

Ţestoasele au fost înfăşurate în saci de plastic şi zece dintre ele n-au supravieţuit (foto)

O valiză cu 185 de broaşte ţestoase a fost descoperită pe aeroportul din Galapagos

Ministrul Mediului Marcelo Mata a denunţat în mesaj aceste crime contra faunei şi patrimoniului natural al ecuadorienilor şi s-a arătat convins că aceste fapte vor fi pedepsiţi cu toată rigoarea prevăzută de reglementarea în vigoare.

Traficul ilegal de specii sălbatice este o crimă pasibilă de pedeapsa cu închisoarea între un an şi trei, potrivit legii din Ecuador.

Arhipelagul, care a fost laborator natural şi ştiinţific pentru naturalistul Charles Darwin pentru teoria sa privind evoluţia speciilor, a fost numit după ţestoasele gigant care trăiesc aici.

Ţestoasele gigant au sosit în această regiune vulcanică din Pacific acum trei – patru milioane de ani.

Oamenii de ştiinţă cred că ţestoasele au fost împrăştiate de curenţii oceanici de pe insule, dând naştere la 15 specii diferite – dintre care trei în prezent dispărute -, fiecare fiind adaptată propriului teritoriu, scrie firstpost.com.