Evenimentul Zilei > Social > Este incredibil ce a pățit un tânăr după ce a fost injectat cu un vaccin împotriva coronavirusului
Este incredibil ce a pățit un tânăr după ce a fost injectat cu un vaccin împotriva coronavirusului

Este incredibil ce a pățit un tânăr după ce a fost injectat cu un vaccin împotriva coronavirusului

Ian Haydon, 29 de ani, din SUA, care a participat la testarea unui vaccin anti-coronavirus, susține că a suferit reacții adverse grave după ce a fost injectat.

Ian Haydon face parte din lotul celor 45 de persoane care, în luna aprilie,  s-au lăsat injectate cu vaccinul dezvoltat de Moderna Therapeutics. Alături de Haydon, alte trei persoane au suferit, de asemenea, reacții adverse.

Tânărul spune că la 12 ore după ce a primit a doua doză de vaccin, început să aibă febră de peste 39 de grade. Haydon a refuzat să meargă la spital, așa cum i-au recomandat specialiștii clinicii în care a avut loc testarea, însă starea sa nu s-a îmbunătățit. Acesta a început să vomite, iar ulterior a leșinat. Atunci, logodnica lui a decis să apeleze la serviciile medicale deoarece acesta leşinase în drum spre dormitor.

„Înțeleg că povestea pe care o împărtășesc va fi înspăimântătoare pentru unii oameni. Sper că nu va genera opoziție față de vaccinare în general, sau față de acest vaccin”, a spus Haydon, care precizează că a ales să vorbească abia acum, după ce a văzut că se încearcă lansarea unui vaccin anti-COVID, fără să se mai țină cont de consecințe.

Haydon spune că a simțit ceva în neregulă chiar după ce a a primit prima doză de vaccin: au început să îl doară  muschii mânii și nu a putut să o mai ridice mai sus de umăr.

El a subliniat că a primit cea mai mare doză – de 10 ori mai puternică decât altele –  deşi a primit asigurări că nu o vor testa

Tânărul a povestit că, la fel de bolnav, nu a fost niciodată: „a fost amenințător pentru viața sa”, continuând: „S-a terminat, acum mă întorc la antrenamentele pentru maraton”. Ian a mai spus că  rămâne „prudent optimist” cu privire la o descoperire a vaccinului aflat în proces.

„Vaccinurile sunt medicamentele cele mai importante pe care le avem. Este important să le testăm cu atenție ”, a scris el.

Studiul, derulat la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase, a testat 45 de pacienți cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani. Rezultatele inițiale au arătat că vaccinul a creat niveluri de anticorpi care au fost egale sau chiar mai mari faţă de cele găsite la pacienții care s-au recuperat de la COVID-19. Directorul Moderna, Stephane Bancel, a declarat pentru Bloomberg că rezultatele „nu ar fi putut fi mai bune”, informează nypost.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: