Evenimentul Zilei > International > Este crunt! Care este ultimul semn pus în legătură cu molima? Alerta vine din Franţa
Este crunt! Care este ultimul semn pus în legătură cu molima? Alerta vine din Franţa

Este crunt! Care este ultimul semn pus în legătură cu molima? Alerta vine din Franţa

Asta mai lipsea omenirii acum… Francezii au dezvăluit care pot fi noile semne ce pot avea legătură cu Covid-19.

Reprezentanţii Sindicatului Național al Dermatologilor-Venerologi (SNDV) din Franţa au atras atenţia cu privire la un aspect ce trebuie luat în considerare în actualul context al pandemiei ce afectează planeta.

SNDV avertizează asupra „apariţiei subite a roşeţii uneori persistente şi dureroase şi a leziunilor de urticarie pasageră”, semne ce pot identificate pe piele în cazul contractării Covid-19.

„(…) Analiza numeroaselor cazuri aduse în atenția SNDV arată că aceste semne pot fi asociate cu Covid-19.

Alertăm publicul și corpul medical pentru a detecta acești pacienți potențial contagioși cât mai repede posibil (fără a prezenta neapărat semne de dificultăți de respirație)”, se arată în comunicatul remis bfmtv.

Amintim că joi, 9 aprilie, un sondaj efectuat în rândul practicienilor din Franţa a demonstrat că aproape 1,6 milioane de francezi ar fi putut fi infectaţi în acest stadiu cu coronavirusul SARS CoV-2.

Conform primei estimări comunicate joi de sindicatul medicilor generalişti MG Franţa, un număr de 56.154 de pacienţi cu simptome de coronavirus au fost identificaţi între 17 martie şi 3 aprilie de către 2.048 de medici generalişti din întreaga ţară care au acceptat să participe la acest sondaj.

Prin extrapolarea acestor rezultate, sindicatul estimează că 1,67 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în această perioadă.

Estimarea este considerată „coerentă” având în vedere contagiozitatea virusului. „Evident, aceasta este o extrapolare”, a subliniat preşedintele MG France, Jacques Battistoni.

„Este vorba despre persoane care au fost consultate, există însă şi purtători sănătoşi. Însă, acest lucru oferă o idee despre dimensiunea situaţiei”, a mai spus Battistoni, insistând pe „decalajul” dintre numărul francezilor infectaţi şi numărul de pacienţi cu COVID-19 care au fost spitalizaţi (n.r. – aproape 60.000, conform cifrelor puse la dispoziţie de Agenţia de Sănătate Publică din Franţa).