Evenimentul Zilei > Monden > Este acest lucru bizar şi periculos? Unii spun că e PLĂCUT | GALERIE FOTO
Este acest lucru bizar şi periculos? Unii spun că e PLĂCUT | GALERIE FOTO

Este acest lucru bizar şi periculos? Unii spun că e PLĂCUT | GALERIE FOTO

Cabinetele de tatuaj din Statele Unite primesc în prezent cereri tot mai ciudate.

Printre ele, tatuarea ochiului! Mai precis a scleroticii, modă bizară și periculoasă inspirată din aspectul unui infractor american, mai degrabă înspăimântător, relatează 7sur7.be.

Va fi interzisă?

Jason Barnum a fost condamnat la începutul lunii ianuarie la 22 de ani de închisoare pentru tentativă de omor și jafuri comise în Alaska. Dosarul aparent banal a reținut atenția presei din cauza aspectului ciudat al acuzatului, care are fața acoperită cu tatuaje, iar ochiul drept înnegrit.

Aceste elemente au influențat probabil și verdictul juraților. 'Tatuajele sunt dovada că s-a decis de multă vreme să fie agresiv față de oameni', a declarat un șef al poliției.

Oricât de ciudat ar părea, ochiul tatuat al lui Barnum face adepți. Operațiunea constă în injectarea de pigmenți în globul ocular, riscul fiind o apropiere periculoasă de retină și provocarea unor pagube grave, chiar permanente, scrie site-ul Top Sante. Din acest motiv autoritățile americane se gândesc să interzică această practică.

La modul general, tatuajele au devenit un accesoriu la moda odată cu “publicitatea” lor făcută de celebrităţi precum Angelina Jolie, David Beckham sau Rihanna. „Este acest lucru bizar şi periculos? Unii spun că e plăcut”, afirmă, pe de altă parte analiştii „fenomenului”.

Motivele imprimarii definitive sunt nenumărate. Extrem de şic şi neconvenţionale, tatuajele capătă uneori, accente senzuale, misterioase, pline de erotism, în ceea ce priveşte femeile care “le poartă”. De la un simbol discret, finuţ, tatuat într-un punct “strategic”, ori un simbol mare şi “alungit” pe tot corpul, tatuajul se transformă în artă. De la ureche şi până la încheietura mâinii, pe gleznă sau pe spate, de la zona superioară a toracelui până pe spate, între omoplaţi, între sâni, sub sâni sau în zona coastelor, “desenele” se pot dezlănţui cu imaginaţie.

Au devenit populare

Spre exemplu, tatuajele sub sâni au devenit populare datorită cântăreţei Rihanna, care a ales un desen cu zeiţa egipteană “Isis”. Vedeta rămâne una dintre principalele surse de inspiraţie, atunci când vine vorba de tatuaje pentru femei.
Specialiştii în domeniu avertizează însă că, nu trebuie să uităm că tatuajul "va sta cu tine permanent", aşa că înainte să optezi pentru unul asigura-te că o să îţi placă să îl vezi acolo şi peste câţiva ani.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.