Evenimentul Zilei > Politica > Eșecul coaliției de guvernare confirmat de români. PSD conduce detașat la intenția de vot
Eșecul coaliției de guvernare confirmat de români. PSD conduce detașat la intenția de vot

Eșecul coaliției de guvernare confirmat de români. PSD conduce detașat la intenția de vot

Majoritatea românilor ar vota cu PSD la următoarele alegeri parlamentare, care ar câștiga cu un avans foarte mare în fața PNL și Alianța USR PLUS

O statistică publicată de Politico.eu arată că intenția de vot a românilor, la viitoarele alegeri parlamentare se îndreaptă clar către PSD. Cercetarea, realizată la finalul lunii iulie, arată că românii și-au pierdut încrederea în PNL și USR PLUS.

Rezultatele sondajului de opinie publicat de Politico sunt îngrijorătoare pentru actuala coaliție de guvernare, dat fiind că arată o modificare importantă în preferințele electorale ale românilor. Astfel, principalele două partide aflate în prezent la guvernare, ar obține, împreună, un scor egal cu cel al PSD.

Statistica Politico arată că PSD a ajuns în prezent la 34% din opțiunile electoratului. Aceasta în condițiile în care partidul a obținut, la ultimele alegeri parlamentare, din 2020, un procent de 28,9%.

PNL și USR PLUS strâng împreună cât PSD

Pe de altă parte, PNL, principalul partid al coaliției de guvernare a scăzut sub 20%, fiind cotat cu 18 procente în preferințele alegătorilor, comparativ cu scorul obținut în 2020 – 25,2%.

O creștere spectaculoasă a înregistrat și Partidul AUR, condus de George Simion și Claudiu Târziu. Formațiunea este cotată cu 14%, în prezent, față de 9,1%, scorul obținut la ultimele alegeri parlamentare. Și mai important este că partidul AUR a ajuns pe locul trei în preferințele alegătorilor, depășind Alianța USR PLUS, care n-a reușit să se mențină în preferințele electoratului românesc.

PSD

Alianța USR PLUS cade în preferințele alegătorilor

În schimb, Alianța USR PLUS a înregistrat este cotată cu 12%, în scădere cu aproape 3,5 procente față de rezultatul obținut la alegerile din 2020.

Singurul partid care ar mai trece pragul electoral, în eventualitatea unor alegeri parlamentare este UDMR care se menține la nivelul de 5% (5,7% la alegeri).

Statistica prezentată de Politico.eu se bazează pe rezultatele sondajelor de opinie din România, actualizate la zi.

Alegerile parlamentare în România au avut loc pe 6 decembrie 2020, iar următorul scrutin este programat pentru anul 2024. În acest an se vor suprapune toate tipurile de alegeri, locale, parlamentare, europarlamentare și prezindețiale, astfel că este considerat deosebit de important. Toate partidele își fac socoteli și strategii pentru acest an.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: