Evenimentul Zilei > Actualitate > Eșecul campaniei de vaccinare. Uniunea Europeană ar putea reintroduce vizele de călătorie pentru români
Eșecul campaniei de vaccinare. Uniunea Europeană ar putea reintroduce vizele de călătorie pentru români

Eșecul campaniei de vaccinare. Uniunea Europeană ar putea reintroduce vizele de călătorie pentru români

România ar putea avea probleme din cauza numărului mic de persoane vaccinate în timpul pandemiei de coronavirus, iar UE ar putea lua măsuri dure, care ar putea merge până la reintroducerea vizelor de călătorie.

România ar putea să aibă mari probleme din cauza campaniei de vaccinare nereușite. Țara noastră ar putea să fie marginalizată de Uniunea Europeană.  

„Constatăm că există divergențe îngrijorătoare în ceea ce privește ratele de vaccinare în Uniunea noastră” – a spus Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Perspective sumbre din cauza eșecului campaniei de vaccinare

„Prin urmare, nu trebuie să încetinim ritmul vaccinării. Europa este pregătită. Ne-am asigurat 1,8 miliarde de doze suplimentare. Acestea vor fi suficiente pentru noi și pentru țările din vecinătatea noastră atunci când vor fi necesare doze de rapel. Haideți să facem tot posibilul pentru a ne asigura că această pandemie nu se transformă într-o pandemie a persoanelor nevaccinate”.

Acest apel vine după ce, la sfârșitul lui august peste 70% dintre adulții europeni au fost complet vaccinați, însă în state precum România și Bulgaria, procentul este unul cu mult mai mic, ceea ce deja se reflectă în rata mare a îmbolnăvirilor și devine o preocupare pentru întreaga Uniune Europeană, conform rfi.ro.

„Nu este exclus ca aceasta să se traducă în măsuri restrictive, care să ne amintească de perioada de dinainte de anul 2002, când, pentru o vizită în occident, românii erau nevoiți să recurgă la numeroase formalități, mâncătoare de timp și, în esență, umilitoare.

Cel care mi-a atras atenția asupra acestui risc este Dan Luca, vicepreședinte al rețelei Euractiv. Este un expert în probleme europene foarte bine conectat la dezbaterile din Bruxelles, invitat în emisiunea Decriptaj, difuzată joi seara de la ora 19.15”, conform sursei citate.

Mesaj lansat de președintele Comisiei Europene

„Ursula von der Leyen deja a spus că vom ajuta și alte regiuni, din Africa. Deci noi riscăm să intrăm în zona țărilor africane, nici măcar la o periferie europeană. Și dacă vom fi marcați de la 1 ianuarie cu o bulină roșie, pentru 12 luni, ca țară care nu a atins 40% vaccinare, vor fi implicații.

Dânsa a spus: Să nu avem o pandemie a nevaccinaților! Trebuie să știm că se va întâmpla ceva pe segmentul acesta și până la sfârșitul anului. Și nu vrem să ajungem la acele vize pe care le-am avut înainte de 2002 – chiar dacă ești vaccinat, pentru că vii din România trebuie să completezi tot felul de formulare birocratice sau chiar mai mult. Trebuie să privim cu toată seriozitatea acest aspect, pentru că la Bruxelles se pune un foarte mare accent pe acest dosar al vaccinării”, a spus Dan Luca.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: