Ajunsă pe masa magistraților de la Tribunalul Teleorman, cererea procurorilor DNA prin care solicitau redeschiderea unei „bucăți” din dosarul Tel Drum a fost respinsă!

Un dosar tot mai subțire

Procurorii anticorupție au încercat să disjungă din dosar asocierea Tel Drum cu firma Euroconstruct, scrie Flux 24. Din pix, au făcut tot felul de legături între Liviu Dragnea și grupul Băsescu-Udrea, săgeți și notițe care trebuiau să reprezinte dovezi irefutabile. Degeaba, judecătorii nu au părut impresionați și deloc interesați de supozițiile lansate de acuzare.

S-a ajuns la Teleorman deoarece, pe 6 iunie, ÎCCJ și-a declinat competența în a judeca solicitarea DNA întrucât Liviu Dragnea nu mai era demnitar. Dosarul a fost trimis la Tribunalul Teleorman, dar aici magistrații au mai zădărnicit încă o dată încercarea procurorilor anticorupție, la fel cum au făcut și în 2018, când oamenii lui Kovesi s-au prezentat cu aceeași poveste.

Și asta nu e tot, căci surpriza abia acum vine. Potrivit unor surse judiciare, dacă judecătorul de caz a decis să respingă cererea DNA, înseamnă că Liviu Dragnea are toate șansele să scape de una dintre cele mai importante acuzații care i s-au adus. Cea de fraudă cu fonduri europene! De unde, pe ce dovezi, au cerut magistrații Tribunalului Teleorman înainte de a da un „nu” categoric cererii DNA.

Kovesi anchetează fraude. Care fraude? Unde?

Este interesant de văzut cum va răspunde Laura Codruța Kovesi, proaspăt aleasă procuror-șef al viitorului Parchet European. Ea își va intra în atribuții de la 1 ianuarie.

Noul „bici” al Bruxellesului are ca misiune stabilită și asumată fix anchetarea fraudelor cu fonduri europene. Dar tocmai acum, aceste acuzații împotriva lui Liviu Dragnea dispar.

Ce alte manevre care-l aduc în prim-plan face Liviu Dragnea, chiar dacă este la închisoare, aflați aici: Ce pregătește Liviu Dragnea împotriva PSD! Reacția lui Rareș Bogdan!

Te-ar putea interesa și: