Evenimentul Zilei > International > Erdogan se pregătește să trimită alte mii de imigranți spre insulele grecești?
Erdogan se pregătește să trimită alte mii de imigranți spre insulele grecești?

Erdogan se pregătește să trimită alte mii de imigranți spre insulele grecești?

În vreme ce presa internatională susține că Uniunea Europeană a întârziat să ia măsuri de combatere a pandemiei din cauză că era ocupată cu criza imigranților de la frontierele Greciei, președintele turc pare gata să  dezlănțuie un nou asalt asupra Greciei, de data aceasta pe mare.  

Cel puțin asta susțin guvernanții de la Atena. Publicația Kathimerini din Grecia prezintă ultimele informații!

“Paza de coastă a Greciei a înmulţit patrulele de-a lungul graniţei dintre Grecia şi Turcia, în urma informaţiilor că refugiaţi şi migranţi se deplasează masiv din taberele din zona continentală spre ţărmurile Turciei aflate în apropierea insulele greceşti Chios, Lesbos şi Kos.

În dimineaţa zilei de sâmbătă, Paza de coastă şi Marina Militară au sporit numărul de nave în regiune, iar trei aeronave Frontex au primit ordinul de a supraveghea prin rotaţie pe perioada nopţii graniţele maritime dintre Grecia şi Turcia.

Obiectivul acestor operaţiuni este ca bărcile cu migranţi să fie detectate în timp ce se află încă în apele teritoriale turceşti pentru a fi împiedicate să intre în apele teritoriale greceşti. Măsurile sporite vor dura cel puţin până în Miercurea Mare.

Apoi se aşteaptă o înrăutăţire a vremii, însoţită de intensificări ale vântului, ceea ce va descuraja, potrivit estimărilor, încercările imigranţilor ilegali de a se îndrepta spre insulele din estul Mării Egee.

Potrivit unor informaţii transmise încă de vineri la comandamentul Pazei de coastă, imigranţii din centrele de găzduire de pe teritoriul Turciei sunt transportaţi în mod organizat cu microbuze spre zonele de ţărm, repetându-se astfel acţiunile care au dus la incidentele din februarie la graniţa terestră de pe Râul Evros, dar şi din estul Mării Egee.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.