Evenimentul Zilei > International > Erdoğan îl atacă pe Biden! Turcia nu va deschide porțile refugiaților afgani
Erdoğan îl atacă pe Biden! Turcia nu va deschide porțile refugiaților afgani

Erdoğan îl atacă pe Biden! Turcia nu va deschide porțile refugiaților afgani

"Am lucrat bine cu George W. Bush, Barack Obama și Donald Trump, dar nu pot spune că am început bine cu Joe Biden", a declarat președintele Recep Tayyip Erdoğan într-o declarație de presă joi târziu, exprimând nemulțumirea față de actualul președinte al Statelor Unite.

„După 19 ani de mandat, nu pot să spun că am ajuns la o poziție bună cu SUA”, a adăugat el.

Erdoğan nu renunță la S-400

„SUA trebuie să înțeleagă că Turcia nu va renunța la acordul S-400”, a mai spus Erdoğan, referindu-se la sistemul rus de apărare antirachetă care a dus la un rând între Turcia și SUA.

Răspunzând la o întrebare cu privire la poziția Turciei față de ultimele evoluții din Afganistan, Erdoğan a subliniat, de asemenea, eșecul SUA.

Turcia nu va primi imigranți afgani

Președintele turc a subliniat că SUA a luat deciziile cu privire la Afganistan fără să consulte Turcia și, prin urmare, nu se poate aștepta ca Turcia să plătească prețul pentru acest comportament iresponsabil.
„Este de neconceput pentru Turcia să deschidă ușile și să accepte (imigranții afgani). Țara noastră nu este un coridor. Nu este ușor să accepți așa ceva. Această acțiune are un preț și costuri mari”.

„Statele Unite nu pot spune:„ Deschideți ușile și lăsați poporul afgan să intre în Turcia ”. SUA trebuie să plătească prețul aici. SUA trebuie să ia măsuri în acest sens „, a adăugat el.

 

Turcia acuză SUA că sprijină terorismul kurd”

Biden transportă arme către teroriștii YPG care operează în Siria”, a acuzat Erdoğan.

Sub pretextul luptei împotriva Statului Islamic, SUA au oferit instruire militară și au oferit camioane de sprijin militar către YPG, în ciuda preocupărilor de securitate ale Turciei, aliatului său în NATO.

SUA are un total de 11 baze în provinciile Hassakeh, Raqqa și Deir el-Zour, aflate în prezent sub controlul YPG.

Mai  mult, Șahin a fost invitat la Casa Albă la Washington, în ciuda faptului că este un terorist căutat.

Interpol are în prezent un mandat Red Notice pe numele lui Ferhad Abdi Șahin pentru că a jucat un rol crucial în conducerea YPG.

El este fiul adoptiv al fondatorului PKK, Abdullah Öcalan, care execută acum o condamnare pe viață într-o închisoare turcească.

, scrie Daily Sabah.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: